Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMISLIO 'DOBAR' ŠTOS PA ZARADIO OPTUŽNICU

Krivotvorio kilometražu pa prodao vozilo koje se potom stalno kvarilo

Zagreb: Gužva u smjeru Zagreba na NP Lučko
Davor Puklavec/PIXSELL
15.10.2020.
u 11:22

Optužnicu protiv njega podnijelo je Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici

Oglasio je automobil za prodaju, no prije toga lažirao mu je kilometražu i sada zaradio optužnicu zbog krivotvorenja. Tako bi se u najkraćim crtama mogla opisati situacija u kojoj se svojom krivnjom našao 27-godišnjak.

Optužnicu protiv njega podnijelo je Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici, a  tereti ga se da je  6. studenoga 2019., u krugu trgovačkog društva na području općine Nijemci, prvo s pomoću posebnog uređaja na elektroničnom brojaču kilometraže na Mercedesu E-270 CDI umanjio prijeđenu kilometražu za najmanje 65.000 kilometara.

Potom je automobil oglasio za prodaju, lažno navodeći da je prešao 236.000 kilometara, iako je znao da je prešao više od 306.040 kilometara.

Automobil je potom  prodao kupcu koji mu je za njega platio 31.000 kuna. No automobil se često kvario pa je kupac vozila oštećen za 20.000 kuna.

Komentara 13

IP
info_punkt
13:25 15.10.2020.

odličan "štos" za koji bi u nekoj civiliziranoj zapadnoj zemlji zaglavio više godina iza rešetaka

DU
Deleted user
18:53 15.10.2020.

Meni nije jasno kako moze lazirat kilometrazu ,svaki automobil kad ide godisnje na tehnicki mu se upisuje kilometraza tako da se zna koliko je te godine presao kilometara moze vratit tih par tisuca koje je presao te godine inace see sve vidi.koliko moras bit lud da bi vracao kilometrazu koja je vec prosla ja bi to naj strozije kaznija.i lako se provjeri ides u kucu u kojoj je automobil registriran i sve ces vidit.

KA
kaptol
12:07 15.10.2020.

Ovakve stvari se događaju od kako auta postoje u cjelom svijetu asamo ovaj jadnik nije znao odradit posao kako treba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije