Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kreće poduzetnički inkubator u Drenovcima vrijedan 12,5 milijuna kuna

U naredne dvije godine na prostoru drenovačkog sajmišta bit će izgrađen prvi specijalizirani poljoprivredni poduzetnički inkubator u RH, najavljeno je na uvodnoj konferenciji projekta.
04. prosinca 2014. u 11:30 0 komentara 813 prikaza

U Drenovcima, u županjskoj Posavini, održana je uvodna konferencija EU projekta Poljoprivredni poduzetnički inkubator Drenovci, vrijednog gotovo 12,5 milijuna kuna, čiji je nositelj Općina Drenovci, a partneri Vukovarsko – srijemska županija, Razvojna agencija Vjeverica i Poduzetnički inkubator Bios iz Osijeka.

U naredne dvije godine na prostoru drenovačkog sajmišta bit će izgrađen prvi specijalizirani poljoprivredni poduzetnički inkubator u RH, najavljeno je na uvodnoj konferenciji projekta.

- Ovdje ćemo izgraditi oko 440 četvornih metara upravne zgrade, 420 kvadrata višenamjenske zgrade, 900 kvadrata vanjskog izložbenog prostora, 200 vanjske nadstrešnice za stoku i preko 2000 kvadrata internih prometnica u okviru cijelog tog prostora - pojašnjava Ana Cvitković-Komesarović, suradnica na projektu.

Prostor će u okviru projekta biti u potpunosti opremljen. Osim 5 uredskih prostora za poduzetnike, 2 prostora za edukaciju u prvoj zgradi, u višenamjenskoj hali bit će potpuno opremljena dva edukacijsko - proizvodna postrojenja. Stoga je ovo velika prilika za male poduzetnike i poljoprivrednike s područja Općine, koji će uz to surađivati i s Prehrambeno tehnološkim fakultetom u Osijeku kako bi naučili kako standardni proizvod pretvoriti u atraktivni.

>>U Drenovcima otvoren ured Hrvatske gospodarske komore

>>Greenpeace započeo sa instalacijom solarnih panela na školi u Drenovcima

Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.