Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljaju naciju

Krapinski srednjoškolci u Italiji na Svjetskom prvenstvu u futsalu

Futsal
Foto: Alen Brodar
1/3
25.04.2014.
u 16:00

Cilj je proći grupu s Izraelom, Belgijom, Kosovom, Slovačkom i Francuskom, a potom je sve moguće, kaže profesor tjelesnog i trener Franjo Rozijan

Svi se slažu, doživljaj je to koji će ovi dečki proživjeti jednom u životu. Dok se cijela nacija priprema za svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu, kako bi bodrila Modrića, Mandžukića, Rakitića, krapinski će srednjoškolci sljedećeg tjedna, počevši već ove nedjelje protiv selekcije vršnjaka iz Kosova, predstavljati RH na srednjoškolskom Svjetskom prvenstvu u malom nogometu, odnosno futsalu, koje će se održati na talijanskoj Sardiniji, u pokrajini Sinnai. Dvanaestorica reprezentativaca koje je odabrao njihov trener i profesor tjelesne kulture u SŠ Krapina Franjo Rozijan, su: Ivan Novak, Josip Cvilko, Branimir Leško, Tomislav Leško, Dario Špoljar, Dario Šalković, Marko Kanceljak, Tomislav Karakaš, Nikola Vešligaj, Mihael Klarić, Matej Ivanković i kapetan, Denis Švaljek.

Vrlo dobra forma

- Motivacija nam je rasla iz dana u dan, iz treninga u trening. A osim što četiri puta tjedno treniramo u školi, većina nas trenira i u klubovima, tako da smatram da smo u vrlo dobroj formi i da ćemo svima biti ravnopravan protivnik. Vjerujemo da možemo proći skupinu i napraviti dobar rezultat - kapetanski je rekao Denis, što je potvrdio profesor Franjo Rozijan, dodajući kako su glavni favoriti za osvajanje prvenstva, ne kako bi svi mislili Brazilci ili Nizozemci, već Turci i Iranci.

- Te dvije nacije najviše ulažu u školski mali nogomet. Primjerice, tamo se igračima plaća kako bi igrali za školu, premije su i do 11.000 eura - kaže Rozijan, koji je sa svojim pulenima otputovao na Sardiniju. A jučer došli su ih ispratiti i zagorski župan Željko Kolar sa zamjenicom Jasnom Petek, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, ravnatelj SŠ Krapina Ivan Rozijan, tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza Josip Košutić i Radovan Cesarec iz krapinskog sportskog Saveza.

- Više od 400 milijuna učenika uključeno je u školski sport. Time rezultat ovih 12 učenika postaje još vredniji. Mi od njih samo očekujemo da dostojno predstave Hrvatsku, a da im pritom na prvom mjestu bude fair play - rekao je Košutić.

Već sada pobjednici

Bez financijske podrške učenici ne bi mogli u Italiju, a tu su posebno istaknuti Županija i Grad Krapina. Župan Kolar, i sam nekada nogometaš, podijelio im je par savjeta i kapetanu Švaljeku poklonio loptu “za finale”, dok je gradonačelnik Gregurović istaknuo da su oni već sad za njega prvaci.

- Ponosan sam i kao bivši učenik ove škole što su upravo naši dečki to ostvarili. Oni su zaslužili da idu i da vide Italiju i bilo bi neodgovorno od svih nas koji smo na određenim pozicijama da se nije skupio novac. Dečki će to pamtiti čitav život, a mi ćemo im poželjeti sreću i ponosno ih dočekati, bez obzira na rezultat, zaključio je gradonačelnik Gregurović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije