Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
službeno

Krađa zrakoplova u Seattleu nije kršenje sigurnosnih propisa?

Foto: Photo by E T T T O on Unsplash
11.08.2018.
u 23:08

Jedan zaposlenik aviotvrtke u petak je ukrao zrakoplov u zračnoj luci u Seattleu te se potom srušio na obližnji rijetko naseljeni otok

Krađa zrakoplova u petak navečer u zračnoj luci Seattlea nije kršenje sigurnosnih propisa,  izjavio je u u subotu dužnosnik američke zračne luke.

Jedan zaposlenik aviotvrtke u petak je ukrao zrakoplov u zračnoj luci u Seattleu te se potom srušio na obližnji rijetko naseljeni otok. 

Osim 29-godišnjeg pilota u zrakoplovu nije bilo drugih putnika, a zračna luka je nastavila sa svakodnevnim operacijama.

Pilot je bio suicidalan i čini se da je djelovao sam, otkrio je šerif, dodavši kako je vjerojatno poginuo pri padu. Njegov identitet još nije objavljen.

"Pad na otok su uzrokovale akrobacije u zraku ili nedostatak letačkih sposobnosti", istaknuo je šerif. 

Constance von Muehlen, čelnica operacija Horizon Aira čiji je zrakoplov ukraden i koji je sestrinska tvrtka Alaska Airlines, rekla je kako je oko 20 sati po lokalnom vremenu zaposlenik te kompanije izveo neautorizirano uzlijetanje u letjelici s propelerima Q400.

Takav zrakoplov je namijenjen kratkim letovima, a može primiti 76 putnika.

Potvrdivši izjave Mikea Ehla, direktora zračne luke Seattle-Tacoma, generalni direktor Alaska Airlinesa je rekao na konferenciji za novinare da je tom djelatniku zaduženom za prtljagu bilo dopušteno kretanje po prostoru gdje je bio parkiran zrakoplov.

Još uvijek nije jasno kako je zaposlenik uspio dovesti zrakoplov do piste i uzletiti bez autorizacije. Šerif je ranije kazao kako je riječ o zrakoplovnom mehaničaru, no aviokompanija je kasnije objavila da je on zapravo njihov agent na tlu.

Oteti zrakoplov pratila su dva borbena zrakoplova F-15, no nisu sudjelovali u njegovom padu, objavila je lokalna televizija KIRO7.

>> Pogledajte video - Oružje koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske

 

Komentara 3

DH
dalibor.hren
08:31 12.08.2018.

Kak je "ukrao" avion? Ko konzervu mesnog doručka u samoposluzi ili...?

ZI
zico
08:31 12.08.2018.

ovaj otme avion ... sruše ga za 10 minuta.....11.9. otmu četiri aviona i 2 sata nitko ništa....

AA
aabbcc
13:05 13.08.2018.

Vama je sve kradja pa i aviona !!!, osim kada Vlast ukrade novac to je zloupotreba polozaja ili pronevjera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije