Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JASENOVAC

Kosor u Milanovićevom izaslanstvu na komemoraciji: Mislim da je ovo neki novi početak

Jadranka Kosor u Jasenovcu odgovarala na pitanja novinara
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
22.04.2021.
u 12:25

Kad me predsjednik Milanović pozvao, bila sam uvjerena da će ovdje komemoracija biti kao i prošle godine. To mi se učinilo jako doborom idejom i da nas nekoliko bivših budemo u toj maloj skromnoj koloni, kazala je bivša premijerka

U izaslanstvu predsjednika Vlade Zorana Milanovića na komemoraciji u Jasenovcu danas je bila bivša premijerka Jadranka Kosor.

– Ovdje sam kamo sam dolazila i kao predsjednica Vlade, ali i u prethodnoj vladi, uvijek kako bih se prije svega poklonila žrtvama. Ovo je dan sjećanja na žrtvu, međutim i dan za podsjećanje na strahote ustaškog režima, osudu i na naš zavjet da se nikad slično ne može i ne smije ponoviti. I da u izgradnji moderne Hrvatske članice Europske unije moramo nastojati na vladavini prava, na poštivanju Ustava. Ustav RH jasno je rekao io to je zapisao prvi predsjednik da je Hrvatska nastala nasuprot NDH. Za dom spremni nije nikakav stari pozdrav, to je poklič ustaškog režima u kojem su ubijeni ljudi i na ovom mjestu, mučki masakrirani. Mislim da su potpuno pogrešne dvostruke konotacije koje su se unazad nekoliko godina ugurale u hrvatski politički prostor. Nema dvostrukih konotacija, on je protuustavan, to jasno piše u Ustavu i nema nikakvih izuzetaka u smislu uporabe u komemorativne svrhe – rekla je Kosor. Osvrnula se i na to što je došla u izaslanstvu predsjednika Milanovića.

– Zahvaljujem na pozivu, predsjednik Republike me pozvao. Nije se dosad to dogodilo, no ja sam imala premalo vremena da radim na tome da bivši premijer sudjeluju na komemoracijama iako sam o tome razmišljala. Kad me predsjednik Milanović pozvao, bila sam uvjerena da će ovdje komemoracija biti kao i prošle godine. To mi se učinilo jako dobrom idejom i da nas nekoliko bivših budemo u toj maloj skromnoj koloni. Mislim da je ovo neki novi početak – kazala je Jadranka Kosor.

Ključne riječi

Komentara 20

KO
kompjuter
17:50 22.04.2021.

S kojim pravom ona ide uz državni vrh,kao i josipović ,oni su nikogovići

BU
burza
17:25 22.04.2021.

Mislim da je ovo neki novi pocetak uclanjujem se u Sdp svaka ptica svome jatu leti

IK
ikbmibm
17:38 22.04.2021.

Jaca srami se..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije