Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Služi li im dvorana

Korisnici se samo mogu diviti ljepoti dvorane

Dvorana ne valja
Michael Palijan/VLM
18.11.2010.
u 16:01

Dvorana se zbog niza okolnosti ne može iznajmljivati pa sportaši i dalje pored nove igraju u onoj prastaroj, bez tribina i tople vode, s dotrajalim sanitarijama

Ako je suditi prema sadašnjoj situaciji, očito su ministri Damir Bajs i Radovan Fuchs 21 milijun kuna vrijednu garešničku sportsku dvoranu polovicom rujna ove godine svečano otvorili kako bi, osim školaraca, svi ostali pripadnici garešničkoga društveno-sportskoga života izvana parili oči njezinom ljepotom.

Iznutra prazna

Naime, iako je prošla tehnički pregled i otvorena kako bi, rekli su ministri, “služila svima u gradu”, Tomislav Rijetković, njegov predsjednik, potvrdio je kako rukometni klub Garešnica-Žarkovo i dalje igra u prastaroj dvorani u kojoj su linije igrališta uza zidove, nema tribina, tople vode, sanitarni čvorovi su dotrajali, a sat vremena korištenja plaćaju 250 kuna.

– Čak smo utakmicu s Koprivnicom kao domaćini morali odigrati u Grubišnom Polju, gdje je bolja i više nego upola jeftinija dvorana! Ravnateljica je na moju pismenu molbu da nam dopusti taj susret odigrati u novoj dvorani samo jednom rečenicom odgovorila da zbog niza objektivnih razloga nije moguće iznajmljivanje dvorane do daljnjeg – kaže T. Rijetković. Đurđa Međurečan, ravnateljica Srednje škole, kojoj je povjereno upravljanje dvoranom, u svemu ne vidi problem. Navodi kako se dvorana ne može koristiti jer nedostaje oprema. Naime, dvorana je otvorena bez ijednoga komada opreme, koju valja nabaviti u posebnom projektu od milijun kuna. No, kako nema novca, krenulo se s malim svotama.

– Veći dio od osiguranih 70.000 kuna utrošen je na zaštitu semafora i mozaika, a uređene su dvije svlačionice. Budući da je recesija jako sam zadovoljna i nadam se da će do nagodinu dvorana biti spremna – kaže Međurečan.

Nezadovoljni u Županiji


No, puno manje zadovoljna, pa čak i neugodno iznenađena je županijska pročelnica za društvene djelatnosti Andrea Prugovečki Klepac, koja nam je jučer potvrdila da je osigurano po 70 tisuća kuna u školskom i županijskom proračunu za nabavu osnovne opreme koja bi učenicima, ali i gradskim sportskim klubovima omogućila korištenje dvorane.

– Na sastanku u uredu dožupana s ravnateljicom precizirano je da će se tim novcem nabaviti dosta opreme. Najveća stavka u projektu nabave opreme su tribine, za koje sada novca nema, pa nije jasno zašto opreme i dalje nema – zaključuje A. Prugovečki-Klepac.

Ogorčene i sportske udruge

Činjenicom da i više od dva mjeseca nakon otvaranja ni jedna od 21 garešničke sportske udruge ne može ući u novu dvoranu, nije zadovoljan ni Željko Rijetković, predsjednik sportske zajednice grada.

– To posebice pogađa školu nogometa i školu rukometa koje broje dvjestotinjak polaznika – kaže Ž. Rijetković, čudeći se zašto je dvorana uopće otvorena ako se ne može koristiti. Stoga će zatražit objašnjenje od ravnateljice Međurečan, ali će ujedno i kao gradski vijećnik HSP-a to pitanje postaviti na aktualnom satu prve sjednice Gradskoga vijeća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije