Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
majka zvana zlo

Maloljetne kćeri prisiljavala na prostituciju čak 10 godina

Policija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
25.03.2015.
u 19:41

U kući je bilo čak 11-ero djece, njezinih kćeri, sinova i unuka. Podvodila je dvije kćeri, a živjeli su od dječjeg doplatka i druge pomoći

– Vidjeli smo da stalno dolaze automobili i zadržavaju se po pol sata, sat, kak’ koji. Znali smo kaj se događa, ne samo mi nego i cijelo selo. Ali kaj bumo, to je njezin život i sad je završila tamo gdje je i zaslužila. Šteta smo kaj je nisu prije uhapsili – kaže susjeda 49-godišnjakinje iz sela u Varaždinskoj županiji koja je uhićena zajedno s još desetoricom muškaraca s varaždinskog, međimurskog i zagrebačkog područja.

Pritvoreni su zbog djela protiv spolne slobode i spolnog zlostavljanja te iskorištavanja djeteta.

Majka je godinama podvodila svoje dvije kćeri, a počela je kad su još bile maloljetne. I sama je pružala seksualne usluge. Selo je znalo da se nešto sumnjivo događa u trošnoj kući kod mjesne crkve i groblja, no nitko ništa nije poduzimao. Automobili su uglavnom imali VŽ, ČK i ZG registarske oznake, no bilo je i stranih.

Uhićena je udovica koja je živjela od mirovine supruga koji je umro od teške bolesti. U kući je, kažu susjedi, bilo čak jedanaestero djece, njezinih kćeri, sinova i unuka. Živjeli su i od dječjeg doplatka, a povremeno bi dobili i humanitarnu pomoć.– Nemam ništa lijepog reći o njoj.

Zapovijedala je djeci, bila je jako gruba i stalno je bilo nekih problema. Posljednja dva tjedna nisam je viđala, a ni djece tu više nema. Nekamo su ih valja smjestile socijalne službe. Ne znam što se tako dugo čekalo – kaže mještanka koja živi nekoliko kuća dalje.

Zlostavljanje je navodno prijavila starija kći, koja se odselila iz tog pakla. Željela je povesti sestre i braću, no majka joj to nije dopustila.

Uhićeni muškarci su u dobi od 48 do 73 godine i uglavnom su svi znali da su djevojke mlađe od 15 godina te da ih je majka prisiljavala na ta djela zbog teškog materijalnog stanja i radi zarade. Kćeri je podvodila od 1999. do 2009. godine, a nastavila je i kad je jedna od njih postala punoljetna.

>> Nastavnik osumnjičen za spolno zlostavljanje pušten iz pritvora

Komentara 20

JA
jasna1962
14:30 25.03.2015.

Sva pohvala Policiji .Odmah u zatvor.Sramota

Avatar TvojUjko
TvojUjko
20:13 25.03.2015.

Kčeri čuvaš kao oći u glavi, a ona ih prodaje, fuj , odvratno, majka monstrum.

OR
"orlando"
20:28 25.03.2015.

Meni je muka od tih sredovjecnih dedeka, pedofila, a svaka majka nije mati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije