Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Panika

Kolumbija: Ubijeno troje mladih s popisa za odstrel na Facebooku

facebook
AFP
25.08.2010.
u 10:41

Popis na Facebooku objavljen je 17. kolovoza, a osobe koje su se na njemu našle dobile su tri dana da napuste grad Puerto Asis. U suprotnom, bit će ubijene. Policija je prvotno mislila da je riječ o šali.

Troje tinejdžera koji su se našli na popisu od 69 imena za odstrel objavljenom na Facebooku ubijeno je u posljednjih 10 dana na sjeverozapadu Kolumbije. Policija provodi intenzivnu istragu, ali još ne zna tko je i zašto objavio popis. Vladini dužnosnici naglasili su da na tom području djeluju dvije kriminalne skupine koje nose naziv Los Rastrojos (Strnjike) i Revolucionarna vojska Kolumbije, javlja CNN.

Popis na Facebooku objavljen je 17. kolovoza, a osobe koje su se na njemu našle dobile su tri dana da napuste grad Puerto Asis. U suprotnom, bit će ubijene. Policija je prvotno mislila da je riječ o šali.

Panika u Puerto Asisu

Prva dva ubojstva dogodila su se 15. kolovoza, dva dana prije objave popisa. Tada je ubijen 16-godišnji učenik Diego Ferney Jaramillo i 17-godišnji prodavač CD-ova Eibart Alejandro Ruiz Munoz. Obojica su ubijeni na svojim motociklima dok su se vozili cestom od Puerto Asisa do Puerto Caidedoa.

Norbey Alexander Vargas (19) ubijen je 20. kolovoza, a 16-godišnji Juan Pablo Zambrano Anacona ozlijeđen je u istom napadu. I oni su bili na popisu objavljenom na Facebooku.

Ubojstva su izazvala paniku u Puerto Asisu, a roditelji čija su se djeca našla na "popisu smrti" nastoje djecu poslati izvan grada.

Pojavio se i novi popis sa ženskim imenima

Nakon popisa sa 69 imena, pojavio se i dodatni na kojem se našlo 31 žensko ime. Kolumbijska vlada tvrdi da je prijetnje shvatila vrlo ozbiljno i poslala istražitelje iz Bogote u Puerto Asis. Među njima su i stručnjaci za računalni kriminal.

Onome tko dojavi bilo kakvu informaciju o ubojstvima i njihovim pripast će nagrada od oko 3000 dolara.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
21:49 25.08.2010.

Jeb*** seko a što ću onda ja! Radim i ne visim na faceu?

Avatar lastan
lastan
11:20 25.08.2010.

Ovaj svijet nije više normalan, iz dana u dan je sve gore i gore , sve je puno i sve je više \"bolesnika\" i bojim sa da našoj ciovilizaciji,ako je još tako možemo nazivati, nema spasa.

DI
dinko774
12:32 25.08.2010.

nije svakim danom sve gore i gore :) informacije su ti samo vise dostupne pa te mediji konstantno time bombardiraju... naravno da ovo nema veze s ovim tipom nasilja ali vrijedi pogledati ;) http://www.ted.com/talks/steven_pinker_on_the_myth_of_violence.html

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije