Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Napokon ljeto? Kolovoz bi trebao biti topliji nego ranijih godina!

oblaci i sunce
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
31.07.2014.
u 22:45

Pala je i velika količina oborina pa će ovaj srpanj s kojim se danas opraštamo ostati zabilježen kao kišovitiji pa i najkišovitiji

Nakon prilično 'jesenskog' srpnja slijedi kolovoz koji bi u iduća četiri tjedna trebao biti topliji nego što je to uobičajeno u cijeloj Hrvatskoj. No, pri tome će i dalje biti mogućnosti za padanje oborina u svakom od ta četiri tjedna, javlja HRT.

HRT navodi da bi zbog klimatoloških promjena novi turistički slogan mogao biti - posjetite trope u srcu Mediterana. U prilog tvrdnjama o klimatskim promjenama koje nam govore da ćemo biti sve češće svjedoci ekstremnih vremenskih prilika poput velikih suša i velikih količina oborina kao i naglih temperaturnih promjena ide i sinoptička situacija koja se događala u srpnju.

U srpnju su se nizali brojni rekordi. U nekim dijelovima Dalmacije ovaj srpanj ubraja se u među deset najhladnijih u povijesti mjerenja. Pala je i velika količina oborina pa će ostati zabilježen kao kišovitiji pa i najkišovitiji, a donio nam je i najmanje sunčanih dana, osobito u usporedbi sa tim mjesecom u posljednjih nekoliko godina.

Cijeli članak čitajte ovdje.

>> Sunčano vrijeme već danas će zamijeniti pljuskovi i grmljavina 

>> Znanstvenici: Polarni led se otapa brže nego što mislimo, povratka nema!

Komentara 2

TH
than
23:01 31.07.2014.

Je, kao sto je ova prosla zima bila najhladnija u 150 godina i kao sto je ovo ljeto bilo najtoplije u 150 godina. Dobro je, ako pogode prognozu i za 3 dana.

Avatar bat 555
bat 555
08:04 01.08.2014.

Unatrag (tri dana).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije