Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica u obilasku

'Podravka je u nama, koji smo neko vrijeme proveli u inozemstvu, prizivala sjećanja na dom'

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/13
13.12.2017.
u 19:56

Na sastanku s čelnicima Grupe Podravke predsjednica se interesirala o tome kako pomoći koprivničkoj kompaniji

Obilaskom Podravke završio je prvi radni dan predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Koprivničko-križevačkoj županiji i Koprivnici, gdje je privremeno smješten njezin ured, a u razgovoru s upravom te kompanije predsjednica je rekla da će u sklopu gospodarske diplomacije i dalje raditi na promociji  Podravkinih proizvoda.

Na sastanku s čelnicima Grupe Podravke predsjednica se interesirala o tome kako pomoći koprivničkoj kompaniji u njezinim izvoznim nastojanjima.

"Podravka je perjanica naše prehrambene industrije. Ona je u nama koji smo neko vrijeme proveli u inozemstvu prizivala sjećanja na dom. Sa svoje strane, u okviru gospodarske diplomacije koju provodim u sklopu državnih posjeta, gospodarskih foruma, nastavit ću raditi na promociji proizvoda tvrtke. To ću činiti u bliskoj suradnji s Upravom Podravke", izjavila je novinarima predsjednica Grabar-Kitarović.

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar zahvalio je hrvatskoj predsjednici na posjetu, posebice zato što se on ostvaruje u trenutcima kada počinje kampanja kojom Podravka proslavlja 70. obljetnicu. Istaknuo je da suradnja Uprave s njome već postoji, a očituje se kroz "izvoznu ekspanziju na tržišta koja pokazuju potencijal".

1/13

"Predsjednici smo zahvalni što je za nas otvorila vrata nekih stranih tržišta, nedavno i u Rusiji. Isto smo joj zahvalni na uspješnom posjetu Kataru, gdje smo napravili prve ugovore", izjavio je Pucar i dodao da je tijekom sastanka iskazan interes da se iduće godine uz zajedničke napore kompaniji otvore nova tržišta i na drugim kontinentima.

Predsjednica Grabar-Kitarović primila je poslijepodne u svojem uredu predstavnike braniteljskih udruga s područja Koprivničko-križevačke županije, a zatim je položila vijenac i zapalila svijeću poginulim braniteljima u Domovinskom ratu na Spomeniku hrvatskoj slobodi. 

 Sutra, drugog dana u Koprivničko-križevačkoj županiji Grabar-Kitarović sastat će se s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, poduzetnicima i obrtnicima iz Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije.  U Hlebinama će razgledati Galeriju naivne umjetnosti, a u Križevcima će obići Razvojni centar i tehnološki park te posjetiti Osnovnu školu Vladimira Nazora i Visoko gospodarsko učilište.

Komentara 17

Avatar Bruno
Bruno
20:30 13.12.2017.

Neema kokosinjca :)))

Avatar Becarina
Becarina
20:42 13.12.2017.

Pametna, Vrijedna, nezaustavljiva u radu za domovinu , nebeska nagrada nako dva crvena truta.

Avatar berija1
berija1
20:45 13.12.2017.

Kraljica, jos jedan mandat siguran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije