Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promaknut jedan satnik

Predsjednica Grabar-Kitarović promaknula časnike HRZ-a i PZO-a

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
11.12.2017.
u 16:37

U čin brigadnog generala promaknut je brigadir Mato Mikić.

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović promaknula je u prigodi Dana Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) 16 pripadnika HRZ i PZO, odnosno jednu časnicu i 15 časnika.

U čin brigadnog generala promaknut je brigadir Mato Mikić. U čin brigadira promaknut su pukovnici Damir Perak i Ivica Črne. Jedan bojnik promaknut je u čin pukovnika. Jedan satnik promaknut je u čin bojnika. Sedam natporučnika promaknuto je u čin satnika. Četiri poručnika promaknuta su u natporučnika.

Za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća, pohvalom vrhovne zapovjednice pohvaljen je brigadir Mato Mikić.

Predsjednica Grabar-Kitarović odluku je donijela na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog ministra obrane, odluke o promicanjima i pohvalama za pripadnice i pripadnike HRZ i PZO.

Pogledajte što će se promijeniti uvođenjem eura:

Kolinda Grabar Kitarović
1/10

Komentara 3

DU
Deleted user
17:34 11.12.2017.

Vec gdje je jutros nasa predsjednica i premijer u Lisinskom...nije vajda da su ih ovi prijatelji iz EU malo prizemljili?

DU
Deleted user
17:17 11.12.2017.

Jaka vijest Dogodine ce uzmjestati ured po opcinama pa jkoliko stigne.... To je isprazno kao i snijeg iz 1972 godine......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije