Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužio fakultet

Kolege mi dobacuju: "Koristi se kondomima da ne dobiješ sidu"

\'22.12.2010. Korzo, Varazdin, Dr. sc. Dario Kresic visi asistent na FOI-e podnio je tuzbu na opcinski sud protiv fakulteta zbog diskriminacije i uznemiravanja na racun njegove seksualne orijentacije
Marko Jurinec/Pixsell
23.12.2010.
u 11:00

Angažirao sam odvjetnika da upozori dekana na te događaje. Otad me blokiraju u napredovanju, kaže Krešić.

Dr. sc. Dario Krešić, asistent na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike, prošlog je tjedna podnio tužbu protiv Fakulteta zbog diskriminacije na radnome mjestu jer mu se sustavno sprečava napredovanje. Iako ima odlične kvalifikacije za napredovanje i jedini je, kaže, na tom fakultetu koji je doktorirao u inozemstvu, uprava fakulteta koči ga u napredovanju zbog spolne orijentacije. Tužbi protiv diskriminacije pridružit će se i udruge Kontra i Iskorak.

Koče moje napredovanje
– Zaposlio sam se mjesec i pol dana prije nego što sam doktorirao u Njemačkoj i tada su mi obećali da ću, kada steknem zakonske uvjete, napredovati u zvanje docenta. Kad sam u rujnu prošle godine ispunio te uvjete, obavijestio sam o tome prodekana i tajnicu fakulteta koji su obećali da će od Sveučilišta zatražiti suglasnost za otvaranje radnog mjesta te da procedura traje tri mjeseca. Dva mjeseca poslije, profesor i moj nadređeni Željko Hutinski pred više mi je ljudi dobacivao da trebam upotrebljavati kondome da ne dobijem sidu, a već je prije kolega Božidar Kliček parodirao moj glas kao ženskast. Angažirao sam stoga odvjetnika koji je poslao dopis dekanu Tihomiru Hunjaku da ga upozori na njihovo ponašanje i otad počinje blokiranje mog napredovanja – kaže Dario Krešić i dodaje da nitko nije poslao njegove podatke Sveučilištu, potrebne za napredovanje iako ih je Sveučilište više puta upozoravalo na to.

Obratio se i Sindikatu
– Razgovarao sam i s upravom fakulteta te mi je najprije objašnjeno da nema radnih mjesta zbog krize, a zatim da ne znaju što bih na fakultetu trebao raditi. Čak sam sedam dopisa poslao upravi i u njima se raspitujem u kojoj je fazi moje napredovanje, ali ni na jedan nisu odgovorili. Javio sam se i u Rektorat, no i oni su ostali bez odgovora. Nedavno sam se obratio i Sindikatu znanosti. Zatražili su očitovanje od dekana Hunjaka, ali ni oni odgovor nisu dobili. Raspisan je natječaj za tri nova radna mjesta na koja sam se javio, ali su uvjeti prilagođeni drugim kandidatima – kaže Krešić.

Komentara 184

OB
-obrisani-
12:25 23.12.2010.

pedera je bilo od kada je sveka i veka,jos dok smo bili u kamenom dobu i rodopskim zajednicama...sve se naprasno promenilo i postalo nenormalno,kao i mnoge druge stvari,kad se vatikan povampirio u srednjem veku i poceo da nemilice ubija sve redom u svojoj divnoj inkviziciji.

OB
-obrisani-
12:28 23.12.2010.

@ aufwiedersehen \"da je to prirodno i normalno mogli bi imati djecu\" --- Time si opisao i svaki heteroseksualni brak bez djece. Inače, nema životinja (barem kod sisavaca) kod kojih nisu uočena homoseksualna ponašanja... od slonova do dupina. Pa objasnii npr. slonovima da se ponašaju neprirodno. :-)

DI
duncan_idaho
13:06 23.12.2010.

@prvacrta, tebi i svakodnevna napomena tvojih kolega na poslu \"DA SE POSLIJE SRANJA PERU RUKE\" nije uvredljiva, jer je valjda smatraš novom i korisnom informacijom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije