Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krapina

Kolar: Vraćamo dug Zagorju, a pritom ću biti suradnik svima

'23.05.2013., Krapina - Koalicija SDP-HNS-HSS-HSU na celu sa novoizabranim zupanom Zeljko Kolarom odrzala je konferenciju za medije kako bi se zahvalili glasacima te ih pozvali da sudjeluju i u drugom
'Matija Topolovec/PIXSELL'
24.05.2013.
u 12:00

Siniša Hajdaš Dončić potvrdio je dogovor s A-HSS-om, na način da će oni podržati Stanka Majdaka u borbi za gradonačelnika Zlatara, dok će im se A-HSS zauzvrat prikloniti u Županijskoj skupštini

- Vraćamo dug Zagorju. Govorio sam to tijekom kampanje, kažem i sada. Pritom mislim na kapitalne investicije i projekte koji su izostali proteklih osam godina. Naime, pregovori oko naše koalicije trajali su pet minuta jer smo znali da postoje projekti za Zagorje još od 2005. i 2007. godine, ali nismo imali podršku državne vlasti. Sada je imamo, kao što imamo i jasan program, koji su naši birači prepoznali - obratio se novoizabrani krapinsko - zagorski župan Željko Kolar (SDP) na konferenciji za tisak pobjedničke koalicije SDP-HNS-HSS-HSLS-HSU održanoj u Krapini, dodavši da će se taj program moći i prepoznati u županijskim proračunima za naredne četiri godine.

Zahvalio je pritom biračima i najavio podršku i onim članovima koalicije koji će se za vlast u zagorskim općinama i gradovima boriti u drugom krugu izbora.

Dogovor za Skupštinu

- Kada završi drugi krug, ja ću i službeno postati župan, ali i suradnik svim načelnicima i gradonačelnicima, bez obzira iz koje su stranke - zaključio je Kolar.

Iako je pobijedio Žarka Tušeka (HDZ) u prvom krugu, njegova koalicija nije dobila većinu u Županijskoj skupštini, međutim, predsjednik zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić potvrdio je dogovor s A-HSS-om, na način da će oni podržati Stanka Majdaka u borbi za gradonačelnika Zlatara, dok će im se A-HSS zauzvrat prikloniti u Skupštini.

- Također, naš Željko Pavić se dogovorio s kolegama iz HNS-a, koji će ga podržati u drugom krugu izbora za gradonačelnika Krapine, a siguran sam da će pobijediti i Ivan Hanžek u Zaboku, Marko Vešligaj u Pregradi te Marko Kos u Sv. Križu Začretju - rekao je Hajdaš Dončić, naglasivši da zna da je ovaj tim uz upravljačku palicu Željka Kolara za Zagorje i dugotrajnije rješenje od četiri godine.

Novinarima su se obratili i predsjednici HNS-a i HSS-a, Anđelko Topolovec i Vlasta Hubicki te potpredsjednik HSU-a Nikola Capar.

- Svi smo znali da Zagorje posljednjih godina nije \'spalo\', što se pak tiče HNS-a, imamo načelnike u G. Stubici, Z. Bistrici, Jesenju i Radoboju, a gotovo smo sigurni da će naši biti i Lobor i Petrovsko. Naša koalicija sada ide dalje čista srca, za još ljepše Zagorje - rekao je Topolovec.

Povratak HSS-a

Vlasta Hubicki nadodala je da je zagorski HSS uvijek bio tamo gdje se ljudi mogu dogovoriti i odraditi posao, a to su prepoznali i birači. - Ovi izbori HSS-u su otvorili vrata prema društveno - političkoj sceni Zagorja - objasnila je Hubicki, dok je Nikola Capar pozvao birače da i u drugom krugu izađu na izbore, kako bi omogućili pobjedničkoj koaliciji da posao uspješno privedu kraju.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije