Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE U KOLONAMA

Kolaps na benzinskim postajama zbog prekida rada najvećeg američkog naftovoda

screenshot
11.05.2021.
u 18:01

- Bilo je nevjerojatno. Dok sam se vozila, imala sam osjećaj kao da dolazi katastrofa! Gledala sam sve te automobile kako čekaju i pomislila 'O Bože, moram napuniti svoj' - kazala je jedna od stanovnica

Prekid rada najvećeg američkog naftovoda izazvao je kaos na benzinskim crpkama duž istočne obale SAD-a. Vozači su u kolonama čekali duže od sat vremena kako bi napunili gorivo, a mnogi  uzalud jer su pumpe presušile.

- Bilo je nevjerojatno. Dok sam se vozila, imala sam osjećaj kao da dolazi katastrofa! Gledala sam sve te automobile kako čekaju i pomislila 'O Bože, moram napuniti svoj' - kazala je jedna od stanovnica Južne Karoline za CBS News.

Guverner Sjeverne Karoline Roy Cooper proglasio je izvanredno stanje.

Mnoge brine poskupljenje goriva koje bi moglo uslijediti, posebno jer su cijene rasle i prije kibernetičkog napada zbog rastuće potrošačke potražnje i ponovnog gospodarskog rasta.

- Cijene bi mogle prilično drastično skočiti - rekao je Kevin Book iz Clearview Energy Partners.

"Vrlo je teško odrediti točan iznos koliko bi cijene mogle porasti, ali za sada se čini da iznosi nekoliko centi po galonu, što bi moglo postati značajnije ako cjevovod ostane zatvoren više od 2-3 dana", piše GasBuddy.

Američki predsjednik Joe Biden u ponedjeljak je rekao kako zasad nema dokaza da ruska vlada stoji iza tog napada, no da ima indicije da je ucjenjivački softver kojim je napad izveden stigao iz Rusije.

Colonial Pipeline zbog napada je na nekoliko dana prekinuo svoj rad, što je jedna od najvećih posljedica digitalnog napada u povijesti.

Ta je kompanija operarter najvećeg američkog cjevovoda za transport različitih vrsta goriva.

Ključne riječi

Komentara 12

MP
miroslav.petkovic.7564
18:58 11.05.2021.

Ameri su davno u kolapsu ja sam vec pisao o tome..Na ulican ybojstva kriminal a kao u nekoj Africkoj drzavi...A uvjek im Rusi krivi za sve..Nemogu progutat sto je stvoren vise polarni svjet..Trebali su slusat Vladimirovica i njegova izlaganja..Uvjek im krivi Rusi...Ovo je fora da poskuoe naftu..Amerika ce bit i dalje sila ali na svom kontinentu...

HO
homophob
05:22 12.05.2021.

Joey B se svojski trudi biti predsjednik #1 i preuzeti titulu Predsjednika Cartera najgoreg predsjednika od postanka USA! Prvi dan na duznosti potpisom oduzeo kruh gotovo polovini miliona Amerikanaca zaposlenih na naftovodu i istrazivanju i eksploataciji nafte na drzavnoj zemlji!

Avatar Čepiga.
Čepiga.
20:10 11.05.2021.

Rusi znaju samo štetu napraviti, jeste vidjeli Ruse da su napravili nešto korisno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije