Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Helmut o Angeli

Kohl: Merkel ne zna čak pravilno koristiti nož i vilicu

Angela Merkel
Reuters/PIXSELL
06.10.2014.
u 21:10

- Angela Merkel nema pojma ni o čemu - tako je o sadašnjoj njemačkoj kancelarki Angeli Merkel govorio bivši kancelar Helmut Kohl.

"Angela Merkel nema pojma ni o čemu. Gospođa Merkel ne zna čak pravilno koristiti nož i vilicu”. Tako je o sadašnjoj njemačkoj kancelarki Angeli Merkel govorio bivši kancelar Helmut Kohl, objavio je Spiegel.

Najutjecajniji njemački tjednik podigao je prašinu objavivši Kohlove objede na račun svojih najbližih suradnika koje potječu iz njegovih razgovora s bivšim biografom Heribertom Schwanom. Razgovori su vođeni potkraj 2001. i početkom 2002., tri godine nakon što se premijer koji je ujedinio Njemačku Kohl povukao s političke scene.

Schwan je snimio 630 sati razgovora na 200 kazeta i sada ih objavljuje bez Kohlova pristanka u knjizi “Oporuka: Kohlovi protokoli”. Kohl se u razgovorima žestoko obrušio na svoje partijske protivnike, ali i na prijatelje. Bivšega ministra rada Norberta Blüma Kohl je prozvao izdajnikom.

>>Helmut Kohl slavio ulazak u EU s našim veleposlanikom

>>Kohl je još 1983. planirao vratiti u Tursku polovicu gastarbajtera

>>Helmut Kohl najbolji poslijeratni državnik u Europi

Komentara 9

Avatar jigaboo
jigaboo
21:35 06.10.2014.

Kohl: Merkel ne zna čak pravilno koristiti nož i vilicu"_____Angela Merkel could 'barely hold a knife and fork properly"'....novinaru znasli ti sto znaci COULD..... nije rekao da ne zna, negi da nije znala. ili po naski jedva je znala drzala noz I viljusku ili jedva je znala pravilno drzati noz I viljusku.

Avatar Point_of_view
Point_of_view
22:36 06.10.2014.

Kad je g. Kohl, poslije ujedinjenja sa DDR-om, uveo mladu i politicki "zelenu" Angelu Merkel u CDU, on je to cinio kao svoj doprinos ujedinjenju Njemacke. Tada je on g. Merkel zvao "das Mädchen", odnosno curica, koja u njegovim ocimaa stvarno se nije znala sluziti priborom, recimo za pet-sest slijedova. Isto tako to treba gledati u kontekstu politickih dogadjaja toga vremena.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
02:34 07.10.2014.

...i kao što reče jedan naš... psi laju, karavane prolaze...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije