Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koprivnica

Klub u dugovima Podravka želi baciti na gradske jasle

'03.05.2013., Sportska dvorana gimnazije Fran Galovic, Koprivnica - Posljednje kolo Hrvatske rukometne lige, utakmica izmedju RK Podravka Vegete i RK Zeline koju su domace igracice uvjerljivo dobile i
'Marijan Susenj/PIXSELL'
24.07.2013.
u 09:10

SDP gura odluku prema kojoj će Grad Koprivnica za četiri milijuna kuna postati većinskim vlasnikom kluba, oporba se žestoko protivi

Svaka od 11 vijećničkih ruku bit će danas potrebna koprivničkom SDP-u kako bi na sjednici Gradskog vijeća prošla kontroverzna odluka o saniranju dubioza proslavljenog ženskog rukometnog kluba Podravke na teret gradskog proračuna.

Oporba je već najavila da neće podržati privatizaciju kluba, u koju bi se trebalo uložiti milijun kuna poreznih obveznika i još tri milijuna kuna klupskih poreznih dugova što ih je država već prebacila na Grad Koprivnicu.

Obrat

Klub koji se diči titulom prvaka Europe iz 1996. godine i 20-terostrukim državnim naslovima zapao je prije nekoliko godina u višemilijunske dugove. Glavni sponzor Podravka, pak, okrenut je restrukturiranju i ne želi ih pokriti, pa je stigao prijedlog da se klub prebaci na gradske jasle. Formalno bi se to provelo pretvaranjem kluba u sportsko dioničko društvo kojemu će Grad Koprivnica postati osnivač i većinski vlasnik sa 66 posto udjela.

Takva je ideja bila u optjecaju i dok je sadašnji šef Podravkine uprave, SDP-ovac Zvonimir Mršić, bio gradonačelnik, ali on za nju tada nije htio ni čuti. Nakon što je došao na čelo prehrambene kompanije stvari su se preokrenule. Otrgne li se danas koji od SDP-ovih i partnerskih vijećnika stranačkoj stezi, ili se iznenada razboli, vlast neće imati dovoljno glasova za odluku o saniranju Podravkina kluba javnim novcem.

Oporbi su najspornije dvije stvari. Prvo, zbog čega bi Koprivničanci sanirali Podravkin klub, koji je u dubioze zapao jer su ljudi koje je postavljala kompanija njime loše upravljali. Zbog višemilijunskog minusa policija je dvije godine vodila istragu, ali je na koncu podnijela prijave tek zbog 90-tak tisuća kuna lažiranih putnih naloga.

Nema jamstava

Drugo, nije jasno tko će financirati djelovanje kluba nakon privatizacije, jer nema jamstava da će Podravka u tome sudjelovati. Usto, klub će se i dalje zvati RK Podravka, iako će Grad Koprivnica postati većinskim vlasnikom.

- Za ovako pripremljenu odluku ruku može dići samo netko bez mozga ili bez obraza. Mi bismo trebali biti predstavnici građana, a ne šefa Podravkine uprave - izjavio je nezavisni vijećnik Mladen Švaco.

- Dobro, spasit ćemo klub, a što nakon toga? Ovime se otvara Pandorina kutija i ne znamo što će sve iz nje isjkočiti. Neka klub kupe Podravka ili Mršić - kazao je HSS-ovac miljenko Flajs.

- Znamo li vrijednost imovine koju kupujemo, dugove, kreditnu zaduženost, kako će se klub financirati nakon pretvorbe? Ne znamo! - rekao je laburist Darko Tetec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije