Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beograd

Kineski summit čuva 10.000 policajaca, iz Hrvatske službeno dolazi samo Vesna Pusić

Vesna Pusić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
15.12.2014.
u 20:46

Kako je riječ o velikom broju štićenih osoba, mjere osiguranja će biti nezapamćene, pišu beogradski dnevnici

U Beograd dolaze i strani pripadnici sigurnosnih službi Uoči sutrašnjeg Kineskog summita, u Beograd je ovog vikenda stiglo oko 50 stranih agenata, od kojih su gotovo polovica pripadnici kineske
sigurnosnene agencije, javljaju mediji u Srbiji i dodaju kako je dolazak službeno potvrdilo 15 premijera iz Kine i zemalja središnje i istočne Europe, "dok će jedino Hrvatska poslati šeficu diplomacije Vesnu Pusić", ali izostavljaju njenu dužnost potpredsjednika hrvatske vlade.

Kako je riječ o velikom broju štićenih osoba, mjere osiguranja će biti nezapamćene, pišu beogradski dnevnici poput Blica, a kako bi pomogli kolegama iz Srbije, u Beograd je iz svih zemalja stigao i određeni broj agenata zemalja sudionica, od kojih je najveći broj iz kineske sigurnosne agencije koja se u Kini naziva Ministarstvo državne sigurnosti.

MUP Srbije će angažirati ukupno 10.000 policajaca, ali oni neće svi biti na terenu u istom trenutku, već će ih biti između 3.000 i 4.000 za svaki događaj, budući je i izvan službenih sastanaka summita predviđeno i otvaranje jednog mosta.

Sigurnosnu provjeru srpske sigurnosne agencije BIA u proteklih mjesec dana prošlo je nekoliko tisuća ljudi koji će na bilo koji način sudjelovati u skupu, uključujući i 2.000 volontera, studenata iz Srbije.

>> Kineski hakeri upali u računala pet ministarstava zemalja EU

Komentara 54

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:39 15.12.2014.

Teta Pusić, hoćete li susresti ondje Kurza? Je li pozvana i Austrija?

Avatar Ross_Komersant
Ross_Komersant
20:57 15.12.2014.

Stiže Vesnica... a reče da neće dolaziti niko iz Hrvatske, uvređeni su zbog Šešelja... bu ha haaaaaaaaaaaa, a onda je stigla diplomatska šamarčina iz Brisela , gde je naređeno da se svi podanci moraju pojaviti u Beogradu. I eto njihih , a eto i Vesnice. :)

KI
kimi
21:33 15.12.2014.

E da nisu izbori rado bi i Milanović došao i malo proćaskao sa ovih petnaest premijera, bilo bi tu lepe koristi. Politika iznad ekonomije pa makar i na svoju štetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije