Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREBJEZI TVRDE:

Kima Jong-una već dugo nema u javnosti, vodstvo preuzela njegova sestra?

Kim Jong-un
Foto: Reuters/PIXSELL
09.10.2014.
u 12:23

Državni su mediji Kim Yo-jong nazvali zamjenicom direktora Radničke partije, što je vrlo važno mjesto

Već neko vrijeme šire se glasine o razlozima nepojavljivanja Kima Jong-una u javnosti. Državni mediji u Sjevernoj Koreji krajem rujna prvi su put priznali da njihovom vođi nije dobro, a nagađalo se da je riječ o gihtu ili dijabetesu.

Sada skupina prebjega iz ove izolirane države tvrdi da Kimova mlađa sestra Kim Yo-jong vodi državu, barem privremeno, dok se Kim oporavlja, prenosi CNN. Think-tank Solidarnost intelektualaca Sjeverne Koreje nije otkrio izvor za ovu informaciju.

Michael Madden, koji vodi stranicu North Korea Leadership Watch, navodi kako su državni mediji Kim Yo-jong nazvali zamjenicom direktora Radničke partije, što je vrlo važno mjesto. Victor Cha, analitičar na Centru za strateške i međunarodne studije, tvrdi da se Kim Yo-jong počela javno isticati na stranačkim funkcijama ranije ove godine.

- To je očito pokušaj da je se polako pretvori u nekoga tko je važan unutar sustava - kaže Cha, objašnjavajući kako je, ne bude li njezin brat više mogao obnašati funkciju, ona jedina preostala opcija za novog vođu prema izravnim obiteljskim vezama.

Madden tvrdi da je Kim Yo-jong rođena 1987. ili 1988. godine te da je zajedno s Jong-unom pohađala privatnu školu u Švicarskoj. Tijekom školskih dana oboje su živjeli u tamošnjem sjevernokorejskom veleposlanstvu pod lažnim imenima. Madden navodi da je Yo-jong najmlađa od sedmero djece koje je njezin otac Kim Jong-il imao s četiri žene. Mnoga od njih su polubraća i polusestre, no Jong-un i Yo-jong dijele istu majku.

Njezina mladost i činjenica da se o njoj ne zna puno zabrinjava Chaa.

- Ako doista vodi zemlju to je dosta alarmantno. to znači da je nešto doista loše s Kimom Jong-unom te da postoji nekakva praznina koju očajnički pokušavaju ispuniti - rekao je Cha.

U vidu ovih nagađanja posebno je važan sutrašnji događaj - 69. godišnjica osnivanja vladajuće Radničke partije. Kim Jong-un prošle se godine pojavio na obilježavanju godišnjice, a ne učini li to sutra, zabrinutost zbog njegove odsutnosti mogla bi se samo povećavati.

Komentara 15

MM
mojski.moja
15:37 09.10.2014.

eh sjecam se tito tito partija , tito ljubicice bjela..svaki dan tito tv,partija ..e onda 9 mjeseci nisam ga video..podiglo se alarm na nivou crveno,crveno ,eh kako sam zaplakao ,svi placu u ulici, lijevo desno policija ucitelj a djeca placu,u, ne znam ali i ja sam zacmizdrio, to smo radili kao bebe kad gledaju jedna drugu da place pa place i ona, bez nekog spoja

Avatar una12
una12
13:00 09.10.2014.

Kaj, jeo previse prasetine?

IM
Immanuell
12:46 09.10.2014.

Debeli Voljeni Vođa, Jedini i Nezamjenjivi se previše ugojio pa ima problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije