Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ide prema kini

Kim Han-sol napustio Mostar, hoće li otići na djedov pogreb?

'13.10.2011.,Mostra - Kim Han Sol, unuk sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-Ila izaziva golemo zanimanje javnosti u susjednoj zemlji nakon sto je prije dva dana doputovao na skolovanje u Mostar. Vec
'Stojan Lasic/VLM/PIXSELL'
20.12.2011.
u 18:35

Kim Han-sol unuk je preminuloga sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-ila. Školuje se u Mostaru. Navodno je otišao prema Kini, no ne zna se hoće li ići na pogreb.

Unuk preminuloga sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-ila, Kim Han-sol (16), napustio je Mostar, no ne zna se je li otišao na pogreb u Sjevernu Koreju. On je od ove godine student na tamošnjem Koledžu ujedinjenog svijeta, a kako od polovice prosinca traje jednomjesečni raspust, sva djeca su otputovala, pa tako i Kim Han-sol, piše Blic. Navodno je otputovao prema Kini, gdje je živio prije dolaska u Mostar.

Kada je mladić polovicom listopada započeo školovanje u Mostaru, koje će trajati iduće dvije godine, izazvao je veliku pažnju javnosti i medija kao prvi učenik iz Sjeverne Koreje, ali i kao unuk Kim Jong-ila. Kimov otac najstariji je sin preminuloga sjevernokorejskog lidera.

Preko raznih društvenih mreža više puta izrazio je žaljenje zbog uloge koju njegova obitelj ima u patnji sjevernokorejskog naroda. Njegov otac Kim Jong-nam do 2001. i sam je bio kandidat za nasljednika, ali poziciju je izgubio kada je iskoristio lažnu putovnicu da bi ušao u Kinu i posjetio Disneyland u Tokiju. Navodno ga je diktator razbaštinio.

Ključne riječi

Komentara 5

KA
kakadu
19:39 20.12.2011.

Jaaako važna vijest: da li će mladi Korejanac biti na pogrebu svog djeda za dva tjedna... kako ću izdržat dva tjedna u takvoj neizvjesnosti...fakat mi je to sad najveća briga u životu!

21
21Century
20:19 20.12.2011.

I jeli Kim - Han Solo otišao dedi na sprovod? Nemojte nas držati u neizvjesnosti!

OD
odisej22
22:57 20.12.2011.

ajde,ajde ,dečki,vama je ipak važniji novi album neeke bjelosvjetske pišulje od npr.unuka druga Kima.amerikanci sigurno ne misle tako(cia) i drugi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije