Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ IZ NJEMAČKE

Kćeri zapalile kuhinju u iznajmljenom stanu, njihova obitelj sada traži smanjenje najamnine

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
26.04.2023.
u 20:59

Odvjetnik obitelji rekao je kako su njegovi klijenti imali duple troškove jer su zbog štete stanovali u drugom iznajmljenom stanu i pritom u oba plaćali najamninu

Obitelj iz Bavarske od najmodavca zahtjeva smanjenje najamnine s obzirom na to da neko vrijeme nije stanovala u stanu, no za to su krive dvije kćeri. Djevojke, 18-godišnjakinja i 24-godišnjakinja, slučajno su zapalile kuhinju zbog čega se obitelj morala iseliti dok se stan ne obnovi. 

One su, kako je rečeno na sudu, u svibnju prošle godine zajedno pripremale mesne okruglice. Kada je starija podignula poklopac lonca da provjeri je li ulje dovoljno vruće, mlaz plamena eruptirao je prema njoj. Spustila je poklopac, a mlađa kćer donijela je deke da priguši plamen, no to nije bilo uspješno. Pozvale su vatrogasce i čekale ih ispred stana. 

"Da, sami smo napravili štetu, ali želimo smanjenje najamnine za vrijeme koje nismo živjeli u stanu", tvrdi obitelj, dok je predstavnik osiguranja na sudu kazao: "To je smiješno čak i s laičke točke gledišta".

Odvjetnik obitelji rekao je kako su njegovi klijenti imali duple troškove jer su zbog štete stanovali u drugom iznajmljenom stanu i pritom u oba plaćali najamninu. Vlasnica stana odmah je počela s obnovom, a troškove je podmirilo osiguravajuće društvo. Sudska presuda očekuje se u narednim danima. 

VIDEO Kakva sretnica: Uplatila tri eura na izletu u Puli, pa osvojila čak 215.000 eura

Ključne riječi

Komentara 1

BR
Brankko
02:28 28.04.2023.

Iz perspektive tih koji žive u tuđem stanu za koji plaćaju najamninu -- te su osobe UNAJMILE stan, a onaj čiji je stan i kojemu one plaćaju najamninu, taj je njima stan IZNAJMIO. Zamislite da isti glagol koristite za dvijee suprotne stvari: da npr. kupio sam auto može značiti i da sam ga kupio i da sam ga prodao. Pametno, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije