Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETNJE U OPERACIJSKOJ SALI

KBC Split o obračunu dvojice ginekologa: Pacijentica nije bila ugrožena, zahvat je uredno završen

Split: Doktor Marko Dražen Mimica o slučaju trudnice koja je rodila na trajektu
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/2
05.10.2023.
u 16:28

Do sada dvojica ginekologa nisu bili prijavljivani, napominje Mimica dodajući kako postoje svjedoci nemilog događaja koji se zbio u operacijskoj dvorani, pa bi u postupku trebali dati svoje iskaze

Čelnici KBC-a Split komentirali su u četvrtak nedavni sukob dvojice ginekologa za vrijeme operacije, kada je stariji ginekolog mlađem prijetio skalpelom, istaknuvši da je to "ponižavajuće" za bolnicu, ali pacijentica niti u jednom trenutku nije bila ugrožena i uredno se oporavlja.

Ravnatelj KBC Split Julije Meštrović rekao je kako je nemili događaj ponižavajući za sve djelatnike KBC-a, ali jedan incident ne može zasjeniti rad svih djelatnika bolnice, koji savjesno i odgovorno brinu za građane i pacijente. Šef splitske ginekologije Marko Dražen Mimica ističe da se radilo o rutinskoj operaciji, pri čemu pacijentica ni u jednom trenutku nije bila ugrožena. Sukob nije bio u kontekstu samog zahvata koji je uredno završen, a pacijentica se uredno oporavlja nakon operacije.

Mimica kaže da se osjećaju žalosno zbog svega, a takav slučaj još nisu imali u bolnici iako se dogodi da se ljudi koji rade tako težak posao koji puta oko nečega i posvađaju. "Apsolutno podržavamo nultu toleranciju na nasilje i zlostavljanje. U skladu s tim ćemo poduzeti sve mjere, tako da sve bude u skladu sa zakonom i kako nam naša pravna služba sugerira", najavio je Mimica.

Do sada dvojica ginekologa nisu bili prijavljivani, napominje Mimica dodajući kako postoje svjedoci nemilog događaja koji se zbio u operacijskoj dvorani, pa bi u postupku trebali dati svoje iskaze.

Policija je Hini potvrdila da se incident dogodio 29. rujna, kada je 29-godišnjem liječniku zaprijetio 58-godišnji kolega, nad kojim je 3. listopada završeno kriminalističko istraživanje. Kaznenu prijavu zbog prijetnje policija je dostavila nadležnom državnom odvjetništvu.

VIDEO Vatrogasci se i dalje bore s velikim požarom u Osijeku

Ključne riječi

Komentara 2

DO
doktorica
20:38 06.10.2023.

Sramota za mlađeg liječnika koji sramoti struku i ne drži se Hipokratove zakletve.Treba ga suspendirati.

BA
Barba56
17:27 06.10.2023.

Svu trojcu koji se zovu Jure treba najuriti iz bolnice . Sramota da se ismijavaju na lijecniku dok vrsi operaciju . Gospodine Mimica zastitite starijeg lijecnika .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije