Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TOLERANCIJA I KULTURA'

Katoličke udruge osudile zviždanje predsjednici

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
29.09.2017.
u 13:12

Istarsko se svećenstvo borilo za sve žitelje Istre, neovisno o vjerskom, nacionalnom i svjetonazorskom opredjeljenju, istaknuto je

Katoličke udruge s područja Porečke i Pulske biskupije pridružile su se u petak zahtjevu biskupa porečkoga i pulskoga mons. Dražena Kutleše da se organizatori proslave Dana Županije u Pazinu, na kojima su pojedinci izviždali hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, trebaju mnogo jasnije i nedvosmislenije distancirati od toga događaja.

"Kao katoličke udruge s područja Porečke i Pulske biskupije želimo javno podržati priopćenje koje je javnosti uputila Porečka i Pulska biskupija. Očekujući da živimo u vremenu i sredini koju obilježava visok stupanj suživota, tolerancije i kulture, iskreno smo i duboko zapanjeni i razočarani necivilizacijskim istupom na toj svečanoj sjednici", istaknuto je u priopćenju za javnost katoličkih udruga.

Kako je navedeno, katoličke udruge iskazale su potporu i zahvalnost "svima onima koji su nam omogućili da se danas uopće smijemo oglasiti, i to na hrvatskome jeziku, a to su prije svega istarski svećenici koji su tijekom dugih stoljeća, od popova glagoljaša, brižno čuvali, pa i pod cijenu vlastitih života, hrvatski kulturni identitet u Istri".

Istarsko se svećenstvo borilo za sve žitelje Istre, neovisno o vjerskom, nacionalnom i svjetonazorskom opredjeljenju, istaknuto je. Upravo nam oni, smatraju katoličke udruge, danas trebaju biti uzor međusobnoga poštovanja i uvažavanja različitosti.  

Ispod svake je razine ljudskoga dostojanstva u 21. stoljeću, prije svega na bezobrazan način iskazivati svoje "nezadovoljstvo",  a onda još i ne poznavati i ne priznavati elementarne povijesne činjenice o vlastitom zavičaju, zaključili su potpisnici priopćenja - Katoličko društvo prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Heka, Hrvatsko katoličko liječničko društvo mons. Marcela Krebla, Hrvatsko katoličko mladenačko društvo Seljačka sloga – Trviž 1911, Hrvatski katolički zbor MI - osnovna zajednica Vodnjan, Obiteljski centar Nazaret, Katolička udruga Radnici Milosrdnog Isusa, Franjevački svjetovni red (mjesna bratstva iz Pule i Rovinja), Udruga sv. Vinka (sve konferencije u Istri) i zajednica Jošua.

Komentara 11

ST
Starotopoljanin
13:22 29.09.2017.

zatucani komunisti nemaju pojma tko im je oslobadao istru.

MA
MarkoKosmicki
14:38 29.09.2017.

to je njihova sramota,neznalice

KA
kamenjar0404
16:21 29.09.2017.

Komunjare,Udba i velikosrbi su rušili naše Crkve i ubijali naše svecenike od 1941-e do 1995-e !!!! Necete nikad vise krvnici !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije