Naslovnica Vijesti Hrvatska

Karlovački sud traži žurno saslušanje Thompsona zbog 'Za dom spremni' na nastupu u Slunju

Prekršajni postupak protiv Marka Perkovića Thompsona zbog ustaškog pokliča "Za dom spremni" na slunjskoj proslavi 5. kolovoza vodi se u Stalnoj službi karlovačkog Prekršajnog suda u Slunju, no pjevač dosad nije saslušan na nadležnom sudu
19. prosinca 2017. u 13:28 57 komentara 3277 prikaza
marko perković thompson
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Karlovački Prekršajni sud poslao je u utorak Prekršajnom sudu u Splitu požurnicu za saslušanjem pjevača Marka Perkovića Thompsona u postupku koji se pred njihovom Stalnom službom u Slunju vodi po optužnom prijedlogu policije zbog pjevačeva spornog ustaškog pokliča "Za dom spremni" na slunjskom koncertu tijekom proslave obljetnice "Oluje".

Park Žarka Manjkasa Pripadnici HOS-a okupili se kod spomenika poginulom Žarku Manjkasu - Crvenkapi

Glasnogovornica karlovačkog Prekršajnog suda Blaženka Lugar Vladić izjavila je Hini kako je požurnica poslana jer se postupak nije odmaknuo dalje od kaznene prijave iz rujna, kada je policija prijavila Thompsona zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, odnosno djela kojim se "izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika i crteža remete javni red i mir".

"Naša Stalna služba u Slunju nije do sada zaprimila povrat pravne pomoći saslušanja prekršitelja na Prekršajnom sudu u Splitu, pa pošto u nekom razumnom roku nije spis vraćen, morali smo napisati požurnicu jer nam je u interesu da se predmet što prije riješi", rekla je Lugar Vladić i podsjetila da je na tom sudu predmet još od 7. rujna.

Naime, prekršajni postupak protiv Marka Perkovića Thompsona zbog ustaškog pokliča "Za dom spremni" na slunjskoj proslavi 5. kolovoza vodi se u Stalnoj službi karlovačkog Prekršajnog suda u Slunju, no pjevač dosad nije saslušan na nadležnom sudu niti je zakazano ročište.

Prekršaj za koji se tereti Thopmson predviđa novčanu kaznu od 50 do 300 nekadašnjih njemačkih maraka, preračunato u eure, ili zatvorsku kaznu u trajanju do mjesec dana.

marko perković thompson
1 / 26
Pjevač Marko Perković Thompson održao je veliki koncert u dvorani Krešimira Čosića u Zadru
Thompson VELIKO SLAVLJE Thompson na originalan način čestitao vatrenima na veličanstvenoj pobjedi! Marko Perković Thompson - Slunj Zbog 'Za dom spremni' Thompsonu ni nakon 100 dana nije zakazano ročište na Prekršajnom sudu u Slunju Ivan Jakovčić Jakovčićeva inicijativa: 'Za dom spremni' stopiramo u Europi
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Avatar MarkoHR
  MarkoHR:

  U najtežim vremenima srbočetničke krvave agresije na RH nastala je ova pjesma... Trećina Hrvatske tada je doslovno gorjela, četnički korpusi i brigade pokušavali su okupirati Dubrovnik, Vukovar, Osijek, Gospić, Zadar, Šibenik.... Tisuće Hrvata su ubijene tih dana, a 25 godina ... prikaži još!na kasnije najveći je problem jedan stih kao uvod u pjesmu.

 • Androniko:

  Pa onda da ovo nije krivosuđe. Oslobode tajkuna koji na moru pobije ljude, a osuđuju zbog stiha pjesme (slobode izražavanja) zaštičene autorskim pravima ZAMPa, a osim toga navedeni poklič nalazi se i na zakonom legitimnoj zastavi ratne postrojbe HOSa. Samo u Hrvatskoj...

 • Deleted user:

  Od 1991. do 1995. ubijeno je u slunjskom kraju 297 osoba (bez Saborskog gdje su 52 žrtve). Od tog broja 70 je žena starije životne dobi, 1 trudnica, 1 djevojka, 3 djevojčice. Starijih muškaraca je ubijeno 99 plus jedno muško ... prikaži još!o dijete ( 6 mjeseci). To je ukupno 175 žrtava koje čine žene, starci i djeca. Najveći broj stradalih je u prvim danima okupacije i tijekom okupacije: ukupno 213 žrtava. Nakon dolaska UNPROFOR-a (proljeće 1992.) stradale su u okupiranom području 52 osobe. Ovim putem šaljem smrdljivom udbaškom nelustriranom krivosuđu požurnicu oko procesuiranja ovih zločina...