Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedna od najmasovnijih utrka

Karlovački cener: Elitna i štafetna utrka sa 700 natjecatelja

Foto: Izvan fokusa
1/6
11.07.2020.
u 11:24

Najbrži je bio Bruno Belčić, član Atletskog kluba Karlovca koji je ciljem protrčao za 4:30 minuta nakon starta.

Karlovčani i njihovi gosti danas mogu uživati u jednoj od najmasovnijih utrka u Hrvatskoj; 8.Heineken 0.0. Karlovačkom ceneru. Danas od 19 sati održat će se Elitna utrka s eminentnim hrvatskim, slovenskim i europskim trkačima, dok će sat kasnije građani, njih oko tisuću koji su se prijavili iz čitave Hrvatske i šire, trčati štafetu dugo deset kilometara.

Iako je na ovogodišnjem Karlovačkom ceneru znatno manje trkača zbog epidemiološke situacija u državi, ipak se u Karlovcu okuplja zavidan broj onih koji žele uživati u ovoj rekreaciji.

Tako je i na sinoć održanoj utrci pod nazivom Karlovačka milja koja se trči na 1579 metara, kada je osnovan grad Karlovac, bilo dosta natjecatelja. Organizatori; Atletski klub Maraton 2000 Karlovac, te suorganizatori Atletski klub Ka Tim Karlovac i Naša djeca Karlovac, osigurati su potrebne sigurnosne uvjete, uključujući i posebne startne zone kako bi se izbjegle gužve. Nastupilo je 45 trčaka, lani ih je bilo 117, među njima i dvojica slovenskih trkača.

Najbrži je bio Bruno Belčić, član Atletskog kluba Karlovca koji je ciljem protrčao za 4:30 minuta nakon starta. Tri sekunde nakon njega stiglao je Marian Bakšić iz Gline, dok je još tri sekunde zaostao trećeplasirani Tin Salopek iz zagrebačkog AK Svetice.

Kod žena sjajna je bila mala Zagrepčanka Dorja Salopek iz Atletskog kluba Svetice, koja je bila i izvrsna šesta u ukupnom poretku. Kroz cilj je protrčala u vremenu 5:09 minuta. Drugoplasirana je mlada Karlovčanka Nika Jagodić iz KA Tima, a trećeplasirana je Bruna Franjković iz AK Svetice.

Ključne riječi

Komentara 2

VE
verica2
11:27 11.07.2020.

Tu Covid 19 ne smeta?

DH
dalibor.hren
10:34 14.07.2020.

Hoće li Capak naplatiti kazne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije