Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Referendum o ćirilici

'Karamarkove riječi izvukli su iz konteksta, HDZ je i dalje uz Stožer'

Na novinarski upit da prokomentira izjavu Karamarka koji je kazao da nije vrijeme za takav referendum, Barna je rekao da je ona izvučena iz konteksta te da se to najbolje vidi kada se pročita cijela izjava.
07. prosinca 2013. u 15:04 8 komentara 2306 prikaza
Damir Barna
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Nakon brojnih prozivki pa i uvreda koje su uslijedile nakon što se predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko oglasio u vezi održavanja referenduma o ćirilici danas je vukovarski HDZ održao izvanrednu konferenciju za novinare.

Predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna izrazio je čestitke Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara na, kako je rekao, fascinantnom trudu, organizaciji i podršci, što je rezultiralo prikupljanjem 650.000 potpisa za raspisivanje referenduma.

Tomislav Karamarko Revolt prema vladi Tomislav Karamarko: Nije vrijeme za referendum o ćirilici referendum ćirilica imaju dovoljno Stožer prikupio 650.000 potpisa za referendum o ćirilici Dragutin Lesar otvoreno pismo Lesar Ustavnom sudu: Očitujte se o referendumu o ćirilici

– HDZ će nastaviti davati punu potporu Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara u njihovim nastojanjima za obranom digniteta grada Vukovara kao mjesta posebnog pijeteta na žrtvu iz Domovinskog rata uz uvažavanje prava svih nacionalnih manjina na područjima gdje su za to stečeni uvjeti, istakao je Barna.

Na novinarski upit da prokomentira izjavu Karamarka koji je kazao da nije vrijeme za takav referendum, Barna je rekao da je ona izvučena iz konteksta te da se to najbolje vidi kada se pročita cijela izjava.

– U toj izjavi se jasno vidi da je rečeno da do referenduma ne bi niti došlo da je Vlada poštivala članak 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Pozvao je i Vladu da ispoštuje članak 8. Navodeći da je siguran da će onda ljudi iz Stožera povući zahtjev za referendum. To bi bio kompromis, pojasnio je Barna pojašnjavajući da u zadnjih godinu dana HDZ kontinuirano ukazuje da se nisu stekli uvjeti za uvođenje dvojezičnosti u Vukovar što 18.000 potpisa prikupljenih u Vukovaru i dokazuje. 

- Najširoj javnosti želimo poručiti da će ova Vlada i njihovi sateliti uz potporu raznih „stručnjaka“ na sve načine pokušati osporiti i onemogućiti volju hrvatskog naroda i građana  izraženu kroz ovu inicijativu. Pokušati će hrvatskom narodu u hrvatskoj državi oduzeti demokratsko pravo da se izjasni i kaže što misli, kakvu državu želi i na koji način da živi, zaključio je Barna.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
 • Avatar Khuen-Héderváry
  Khuen-Héderváry:

  Hvala lijepo, HDZ=SDP, glasati za treće opcije.

 • Avatar ZDS HR
  ZDS HR:

  Reči ću vam što bi htjeli čut (zbog naših glasova)a poslije ću po svom: takvi smo mi u politici.

 • Avatar eli974
  eli974:

  ma naravno jučer nije baš za referendum, danas jeste a sutra....