Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar o potrazi

Karamarko: Za nestalom Antonijom traga više od 1200 policajaca

karamarko, antonija (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/5
21.06.2011.
u 15:14

I dalje traje potraga za 17-godišnjom djevojkom Antonijom Bilić, koja je u Drnišu nestala prije 15 dana.

– Nema novih informacija – kazao je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko nešto poslije 14 sati u predvorju sjedišta Policijske uprave šibensko-kninske u Šibeniku, upitan ima li kakvih novih informacija u potrazi za 17-godišnjom djevojkom Antonijom Bilić, koja je u Drnišu nestala prije 15 dana. Kako je kazao, došao je u Šibenik uvjeriti se kako stožer za traganje za nestalom mladom Drnišankom poduzima sve mjere u potrazi te je zaključio kako se doista čini sve što se može kako bi se našli novi tragovi koji bi upućivali na razrješenje ovog slučaja.

– Broj policijskih službenika koji sudjeluju u potrazi raste geometrijskom progresijom te je sada angažirano 1230 policajaca, uz podršku GSS-a, lovačkih društava i tako dalje... Nadamo se i želimo biti optimisti – ustvrdio je ministar unutarnjih poslova.

Predrag Brkopac, načelnik Odjela općeg kriminaliteta u Upravi kriminalističke policije pri Ravnateljstvu policije,  naveo je kako se dosad razgovaralo s više od 400 osoba u vezi sa slučajem nestale djevojke te kako su zasad sigurni u kombinaciju boja na kamionu jer ju je potvrdilo više svjedoka.

– Riječ je o kamionu koji ima bijelu kabinu i plavu ceradu – rekao je načelnik Brkopac te opovrgnuo nagađanja kako je policija saznala registarske oznake traženog teretnog vozila.

– Nažalost, nemamo registraciju, a to bismo jako željeli – kaže Brkopac. Ponovno je apelirano na nepoznatog prosijedog mršavog muškarca starog između 50 i 60 godina, za koga se tvrdi da je u trenutku kada je nestala Antonija Bilić bio nedaleko od nje, dok je stopirala na mostu prijeko rijeke Čikole. Stopirao je tada vjerojatno i on, nagađa se, pa je eventualno mogao čuti razgovor između vozača kamiona i nestale djevojke o smjeru u kojem su krenuli ili nešto slično.

– Molimo ga da se javi, makar i anonimno, s govornice – pozvao je nepoznatog čovjeka Predrag Brkopac. Inače, i dalje se pregledavaju snimke nadzornih kamera s prometnica i objekata diljem Hrvatske, primaju se pozivi građana, provjeravaju se prijevozničke tvrtke kako bi se došlo do traženog kamiona, traga se na mjestu gdje je posljednji put lociran signal Antonijina mobitela (odmorište Modruš na autocesti A1), ponovili su policijski čelnici.

Inače, u trenutku kada se ministar Karamarko sastao sa stožerom za potragu u sjedište policije pristigle su i dvije sestre Antonije Bilić te su se tamo dulje vrijeme zadržale. Upitan zbog čega su Antonijine sestre ponovno u policiji načelnik Brkopac kratko je odgovorio: – Htjele su razgovarati s nama.

Komentara 31

S6
starkey 662002
15:36 21.06.2011.

Iskreno mi je žao djeteta. I sam sam roditelj i ne znam što bih učinio da se ne daj Bože to dogodi meni, ali isto tako žalim svaku lipu koju je ovaj tip potrošio na benzin do Šibenika. Čitav slučaj ove jadne djevojke i njene obitelji sada se koristi za promociju kojekakvih političkih mamlaza (Kosor, Karamarko). Čemu sve ovo? Ako se radi o trgovini ljudima onda istragu prebacite u tajnost, u protivnom u ovih 14 dana mogli ste pretražiti svaki centimetar do Zagreba. Još par dana i sve će ovo nažalost pasti u zaborav, a ostati će bol i strepnja najbližih.

SN
SNV
15:52 21.06.2011.

Sada su se sitili a prije 10 dana su osiguravali pederčine..sramite se milicajčine..gori ste od onih u SFRJ

OB
-obrisani-
15:27 21.06.2011.

Karamarko; Nažalost,kad je nestala Antonija ,mi smo morali osigurati pedere,a sada ćemo potražiti tu Antoniju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije