Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveća sindikalna centrala

Karamarko sa SSSH o rastu i zapošljavanju

Mladen Novosel
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
28.09.2015.
u 18:59

SSSH očekuje pismena očitovanja o prihvatljivosti radničkih zahtjeva, a prema tome će članovi odlučiti za koga glasati na izborima

Pozivu SSSH na razgovor o predizbornoj platformi prvi se odazvao HDZ. Delegacija predvođena Tomislavom Karamarkom posjetila je danas Radnički dom, nakon čega je izraženo obostrano zadovoljstvo konstruktivnim razgovorom.

– Razgovarali smo i o reformi javnog sektora kao preduvjetu za razvoj poduzetništva, s ciljem ostvarenja većeg gospodarskog rasta i zapošljavanja, gdje zaostajemo za europskim zemljama usprkos svim potencijalima – kazao je Domagoj Ivan Milošević, koordinator gospodarskih odbora HDZ-a. Boris Kunst, predsjednik HDZ-ova Odbora za rad, naveo je kako se slažu s radničkim zahtjevima iz SSSH-ovih zahtjeva. Radničko dioničarstvo treba širiti, kaže, a minimalna plaća treba narasti na 50% prosječne i socijalni dijalog neće pretvarati u verbalno nasilje.

SSSH trenutačno sa SDP-om dogovara termin za sličan sastanak, a očekuju da njihov tim predvodi Zoran Milanović.

– Očekujemo pismena očitovanja svih s kojima razgovaramo o prihvatljivosti naše platforme. Objavit ćemo ih i naši će članovi u konačnici prema svojoj pameti i savjesti procijeniti kako će glasati – kaže šef SSSH Mladen Novosel.

>>'Moramo reći stop jer ćemo u jednom trenutku i mi možda postati humanitarni problem Europe'

>>HDZ o konvenciji SDP-a: Kod njih se odjednom javlja instant domoljublje

Komentara 35

AN
ancica99
19:36 28.09.2015.

HDZ na čelu s Karamarkom nam iz dana u dan dokazuju da vode računa i da će voditi računa o svim slojevima društva...braga za narod i domovinu, bravo!

Avatar Retardo
Retardo
19:06 28.09.2015.

Očekujem da sindikati podupru HDZ, obzirom da je HDZ u svakom slučaju više lijeva, radnička i socijaldemokratska stranka od SDP-a koji je desna elitistička stranka dobro potkoženih uhljebljenih jugoslavena, udbaša, komunista i manjinskih etnobiznismena, koja je ni trepnuvši iz Hrvatske u četiri godine iselila 100 tisuća hrvatskih radnika.

SL
sly7
19:41 28.09.2015.

HDZ je više napravio u oporbi nego što je sdp na vlasti i po tome se vidi kome je stalo više i tko želi bolji život u Hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije