Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O haaškoj presudi

Karamarko: Dokazano je da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku i pokušala stvoriti "veliku Srbiju"

Tomislav Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.02.2015.
u 23:40

- Branitelji u Savskoj imaju našu punu potporu što se tiče njihovoga pravednog, legitimnog prosvjeda. U tome ćemo ih uvijek podupirati-rekao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko večeras je uoči obilježavanja 25. obljetnice osnutka HDZ-a u Sesvetama komentirao presudu Međunarodnog suda pravde za međusobne tužbe Hrvatske i Srbije za genocid. Kazao je da nije, kao ni većina građana, zadovoljan s obzirom na kvalifikaciju. - Ova je presuda dokaz da pravo i pravda nisu uvijek isti. Ipak je, međutim, dokazano da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku i pokušala stvoriti „veliku Srbiju“ čineći genocidne radnje. I da rat nije bio posljedica „konglomerata loših politika“, nego isključivo velikosrpske četničke agresije. To je ono bitno! A bitno je i to što nitko više u hrvatskoj politici neće moći pokušavati izjednačavati žrtvu i agresora. A bilo je takvih pokušaja! Veseli me izjava ministra Miljenića „da ako Srbija neće suditi vrhu JNA, sudit će Hrvatska“. Tako i treba biti! - rekao je Karamarko, priopćio je HDZ na svojim internetskim stranicama.

Predsjednik HDZ-a osvrnuo se i na odluku o preseljenju Ureda predsjednice.

- Prije nekoliko sam dana napomenuo da su započele nekakve čudne igrice - pokušaji diskreditacije dužnosti predsjednice RH samo zato jer je pobijedila Kolinda Grabar-Kitarović. No nije im uspjelo i to nije, zapravo, vrijedno spomena. Predsjednica je najavila da će imati jeftiniji ured, ali, naravno, primopredaju treba obaviti na Pantovčaku. Nakon toga će uputiti pismeni zahtjev Vladi da nađe primjereno rješenje. Visoka ulica mogla bi biti prikladna - ako se adekvatno uredi- izjavio je Karamarko.

Komentirao je i prosvjed branitelja ispred resornog ministarstva u Savskoj ulici u Zagrebu.

- Branitelji u Savskoj imaju našu punu potporu što se tiče njihovoga pravednog, legitimnog prosvjeda. U tome ćemo ih uvijek podupirati. Stalno ponavljam: oni nisu ondje zbog nekoliko stotina kuna, nego zato što su njihovi ideali gaženi, ignorirani, relativizirani i što se pokušavalo izjednačiti žrtvu i agresora. I to su isključivo razlozi njihovog prosvjeda- rekao je predsjednik HDZ-a.

O stavovima potpredsjednika HDZ-a Drage Prgometa koji je u svom blogu braniteljima poručio da je vrijeme da prekinu prosvjede, Karamarko je kazao da onome što je jučer izjavio Gordan Jandroković nema što niti dodati niti oduzeti.

- G. Prgomet ima pravo na svoje mišljenje iako se većina članova HDZ-a i ja osobno s takvim mišljenjem ne slažemo. S Prgometom normalno komuniciram - nemojte o tome brinuti- rekao je Karamarko novinarima.

>> Drago Prgomet: 'Branitelji, vrijeme je za prekid prosvjeda'

>> 'Prgomet je iznio svoj osobni stav. Stav HDZ-a nije se promijenio'

Komentara 27

GU
GujaU
00:29 05.02.2015.

Na žalost tužitelji su sabotirali, nisu prikupili dovoljno dokaza koje ukazuju na genocid, od silovanja žena, progona nesrpskog življa s okupiranih područja, sustavno razaranje gradova i vjerskih objekata, jeli to zatiranje VJERSKOG IDENTITETA, sve je to netko u dokaznom postupku sabotirao a odvjetnik Olujić kaže i tko je to i nabrojio dvojicu Iva i dvije Vesne.

LI
liskovaca
08:14 05.02.2015.

neka plate štetu koju su napravili!!!!!

SA
sablja810
08:25 05.02.2015.

Lustracija. Ima li drugacijeg rijesenja ?! Sada valjda svima jasno zasto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije