Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kapetan Laptalo sletio u Beograd

Autori: Nikola Sever Šeni, Emir Fulurija, Hina
28.11.2008.
u 18:27

Kapetan Kristo Laptalo jutros je u 8 sati i 15 minuta sletio u Beograd, u pratnji supruge i kćeri. Laptalo bi u nedjelju trebao nastaviti put prema Hrvatskoj.
Laptalo je redovnom linijom iz Atene sletio u beogradsku zračnu luku, a u Beogradu, gdje ima dva sina, trebao bi ostati do nedjelje. Iz Beograda bi automobilom trebao otputovati za Zagreb, a nakon toga zrakoplovom u Dubrovnik, gdje ga očekuje veliki doček.

Podsjetimo, drugostupanjski prizivni sud u grčkom Patrasu na prijedlog samog tužitelja oslobodio je kapetana svake krivnje za krijumčarenje 52 kilograma kokaina.

– Zaustavljena je nepravda, a pravda se neće više nikad vratiti. Ona je prošla. Ima 16 mjeseci, slijepa, ne vraća se na moj put, a nepravdu su završili – kazao je kapetan Kristo Laptalo za Hrvatsku televiziju nakon što je izašao iz policijske postaje u Patrasu.

Ne znam hoćemo li tužiti Grčku, to će odlučiti moj otac

Dubrovčani: Neka traži odštetu od najmanje 250.000 dolara

Dirnuvši u kapetana, dirnuli su u povijest Dubrovnika

Nakon 16 mjeseci zatvora bez smisla, nakon presude od 14 godina robije i kazne od 200.000 eura opet je slobodan čovjek.

Čekali papire
– Sređivali su se dokumenti. Njegov je grčki odvjetnik jedan od najboljih u Grčkoj. Odlično je odradio u sudnici. On je i najzaslužniji za to što kapetan neće iz Grčke izaći u lisičinama u pratnji policajaca, nego u pratnji obitelji. Odvjetnik Alexsandros Lykourezos ima karizmu i samo je on mogao to izvesti – kazala je Mirjana Pušić danas poslijepodne uz opasku da kapetan Laptalo ima važeću putovnicu, pa je “sve spremno da se vrati kući”. Danas ujutro s kapetanom je razgovarao kolega Predrag Brazzoduro prije odlaska iz Grčke.

– Još uvijek nije svjestan svega što mu se događa. Prešao je put od negativnog šoka, kada je sramotno osuđen na 14 godina, do sretnoga kraja i oslobađajuće presude. I jedno i drugo iznimno je teško proživjeti.

Kapetanu ova presuda puno znači, ponajprije zbog obitelji, kako bi se konačno otklonila svaka sumnja u njegovu čestitost, a onda i zbog onih koji su potencirali njegovu krivnju – kazao je Brazzoduro u avionu prije polaska u Hrvatsku.

– Cijelo vrijeme smo u kontaktu, Čula sam se oko podneva. Tada su išli u policijsku postaju u kojoj se trebala srediti sva papirologija. Očekujemo Kristinin poziv da konačno kaže: “Na slobodi je”, kazala je Mirjana Pušić.

Što se pak tiče pokretanja postupka za naknadu štete, tajnik Sindikata pomoraca kapetan Brazzoduro kaže da će to svakako preporučiti kapetanu Laptalu.

Najbolji odvjetnici
– Tako to treba napraviti. Mora angažirati najbolje odvjetnike. Da ih oderu onako kako treba. Ništa drugo nisu zaslužili. To bi bila prava satisfakcija i za njega i za obitelj.

Sad, kad je konačno slobodan, kad je riješen najveći problem, sad je vrijeme za traženje odštete – kazao je kapetan Brazzoduro, tajnik Sindikata pomoraca uz napomenu da je to samo njegovo mišljenje te da ne zna što će kapetan odlučiti kad se oporavi od noćne more u kojoj se nedužan našao.



Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije