Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
76 kandidatura

Kandidati za Vijeće za građanski nadzor tajnih službi pred Odborom

kandidati
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
19.05.2016.
u 11:41

Odbor je zaprimio 76 kandidatura, no samo ih je 25 ocijenjeno pravovaljanim

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost danas je započeo razgovore s 25 kandidata za predsjednika i šest članova Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija. Odbor je zaprimio 76 kandidatura, no samo ih je 25 ocijenjeno pravovaljanim.

Mostova Ines Strenja Linić upozorila je da je stiglo i sedam žalbi, pa je članove Odbora pozvala da ih se razmotri i vidi treba li, eventualno, na razgovor pozvati još nekoga tko se žalio na listu pravovaljanih kandidatura. Tako se jedan od kandidata, koji je ujedno i bivši član Vijeća žalio da, iako je poslao istu dokumentaciju kao posljednji put kad je izabran, sada nije ušao u 25 pravovaljanih kandidatura, primijetila je Strenja Linić.

– Neka Pododbor koji je radio listu pravovaljanih kandidatura razmotri žalbe i izvijesti nas – složio se predsjednik Odbora, SDP-ov Ranko Ostojić.

Kandidati s kojima će danas Odbor odraditi razgovore su – Željko Ajduk, Krunoslav Antoliš, Eduard Briški, Josip Čerina, Zdravka Čufar Šarić, Krešimir Đuranović, Ante Gršković, Krunoslav Indir, Mile Ivančić, Boško Jolić, Vinko Kovačić, Petar Kurečić, Tonči Majica, Ivica Maštruko, Davor Orlović, Ivan Pokaz, Boris Posavec, Matko Radić, Ilija Rkman, Sanja Sarnavka, Renato Tandara, Dražen Tomić, Marko Trnski, Damir Velički i Nenad Vukman.

Tijekom razgovora, članovi Odbora kandidate pitaju o motivima prijave, potencijalnom problemu sa sigurnosnom provjerom, jesu li imali formalnih ili neformalnih veza za sigurnosno-obavještajnim sustavom, ali i trebaju li članovi Vijeća imati pristup Operativno-tehničkom centru (OTC)...

>>Ostojić: Nema šanse da se Petrova ili bilo koga drugog prati 'na crno'

>>Je li direktor CIA-e zaobišao Zagreb zbog cirkusa oko SOA-e?

Komentara 2

KA
KaNiDora
11:48 19.05.2016.

UDBAŠ MAštruko???

DU
Deleted user
14:41 19.05.2016.

Ovo je moguće samo u ovoj ludoj zemlji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije