Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Daniel Srb:

Kandidati koalicije moraju potpisati izjavu kako nisu bili suradnici KOS-a i UDBA-e

Daniel Srb
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
04.08.2016.
u 19:43

"U izjavi stoji da kandidat nije sudjelovao u političkom i represivnom aparatu bivše države niti njihovi roditelji, da nije bio optužen za kazneno djelo protiv hrvatskog naroda i hrvatske države, da nije sudjelovao u pljački, privatizaciji na račun hrvatskog naroda i države, jednom riječju, da je kandidat čistih ruku, primjeren za kandidacijsku listu"

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb najavio je u četvrtak da će svi kandidati koalicije POMAK za Hrvatski sabor morati potpisati izjavu kako nisu bili suradnici KOS-a i UDBA-e niti sudjelovali u "privatizacijskoj pljački", priopćeno je iz HSP-a.

"U izjavi stoji da kandidat nije sudjelovao u političkom i represivnom aparatu bivše države niti njihovi roditelji, da nije bio optužen za kazneno djelo protiv hrvatskog naroda i hrvatske države, da nije sudjelovao u pljački, privatizaciji na račun hrvatskog naroda i države, jednom riječju, da je kandidat čistih ruku, primjeren za kandidacijsku listu", stoji u priopćenju.

Dodaje se kako je sam Srb potpisao tu izjavu i pozvao sve koji će kao kandidati sudjelovati na izborima da učine isto.

Od hrvatskih vlasti Srb je zatražio čvršći stav prema prozivkama i uvredama političara iz Srbije.

"Ovo je vrijeme kada zbog Oluje kulminira količina napada i svake godine je sve žešća i žešća", ocijenio je Srb i dodao kako sadašnja situacija podsjeća na vrijeme kada je Slobodan Milošević preuzimao vlast u Srbiji i pokrajinama, "kada je počeo nabrijavati atmosferu u kojoj je kontinuirano tvrdio da je Srbija u nepovoljnom položaju, a Srbi ugroženi, što je u konačnici dovelo do rata".

"Hrvatska je tada šutjela – poznata hrvatska šutnja. Ova situacija podsjeća na to vrijeme jer i danas s hrvatske strane imamo šutnju. Hrvatska sebi ne može dopustiti nereagiranje na svakodnevne prozivke i uvrede srbijanske strane. Hrvatska mora imati politiku i političare koji znaju i mogu odgovoriti na to i to mi tražimo", kazao je Srb.

Zatražio je da se Hrvatska čvrsto postavi prema tom problemu, uvjeren da je Srbija nakon otvaranja pregovaračkih poglavlja 23. i 24. "dobila krila" i da se ponovo dominantno postavlja prema Hrvatskoj.

Smatra kako Hrvatska mora jačati svoj obrambeni i sigurnosni sustav te "definirati politiku zaštite od takve agresivne politike, koja je u ovom trenutku verbalna, a do kada će biti samo verbalna to nitko ne zna, imajući u vidu tko vodi Srbiju".

>> Srb: Neka se Čorić, Tepeš i Đapić ne kandidiraju, pa neću ni ja

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar prava hrvatina_
prava hrvatina_
04:40 05.08.2016.

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb ima najviše kvaliteta, ugleda i ljepote izključivo u svom prezimenu.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
22:41 04.08.2016.

Bravo!

KA
kajinx
00:00 05.08.2016.

Oni će potpisati sve, samo da dođu do vlasti, bilo kakve, ako ništa onda da unose smutnju i razdor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije