Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad u bostonu

Kanadski boksač potaknuo bostonskog bombaša na napad?

FB profil Carnajev
screenshot/Facebook
29.04.2013.
u 07:48

Pretpostavlja se kako je upravo Plotnikov utjecao na Carnajeva da se okrene borbi protiv SAD-a terorističkim metodama

Postoji velika mogućnost da je William Plotnikov, Kanađanin koji se preobratio na islam, potaknuo Tamerlana Carnajeva na terorističke napade u SAD-u, piše Daily Mail prenoseći spoznaje ruske Novaye Gazete.

Plotnikov, inače također boksač poput Tamerlana Carnajeva, otišao je u Dagestan kako bi se priključio tamošnjim đihadistima u borbi protiv ruskih snaga. Njih su dvojica prema navodima Gazete komunicirali putem interneta, a Tamerlan se i sam uputio u Dagestan u srpnju 2012. godine kako bi se pridružio islamskim militantima.

Izgleda kako Carnajev nije uspio u svojoj namjeri, a nakon što su ruske snage ubile Plotnikova, Tamerlan je pobjegao u Moskvu, a nakon toga u SAD. Pretpostavlja se kako je upravo Plotnikov utjecao na Carnajeva da se okrene borbi protiv SAD-a terorističkim metodama, iako Tamerlanova obitelj tvrdi kako je njega na radiklani islam preobratio crvenokosi Armenac poznat jedino pod nadimkom Miša.

>>Džohar Carnajev premješten iz bolnice u zatvor!

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije