Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I danas u akciji

Kanaderi gase požare na Dinari i kod Gračaca

Požar - kanaderi lete iznad Podstrane
Ivo Cagalj/PIXSELL
05.08.2017.
u 14:56

Airtractor s požarišta Srb-Gračac  jedno je vrijeme djelovao i na požarištu koje se tek razvijalo na području Crnoga vrha kod Plitvičkih jezera.

Požare na Dinari i kod Gračaca i danas gase kanaderi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz Zemunika, izvijestili su iz Ministarstva obrane (MORH).

Airtractor s požarišta Srb-Gračac  jedno je vrijeme djelovao i na požarištu koje se tek razvijalo na području Crnoga vrha kod Plitvičkih jezera.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 159 požara (60 u Šibensko-kninskoj, 51 u Splitsko-dalmatinskoj, 36 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Ličko-senjskoj i jedan Istarskoj županiji).

Protupožarne namjenski organizirane snage Oružanih snaga RH u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile su oko 1350 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 41.300 tona vode te je prevezeno 213 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Požar - kanaderi lete iznad Podstrane
1/11

Komentara 2

DU
Deleted user
11:50 06.08.2017.

Ajmo susjedi polovite ove piro-teroriste i odmah na hladno bar za 20 godina. Pa izgorece sve ako se to nastavi.

DH
dalibor.hren
16:26 05.08.2017.

Jesu li se Milanović i Kotromanović spustili s Dinare? Ako nisu, gašenje treba obustaviti!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije