Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neodgovorno

U jednom danu osam požara zbog nepoštivanja zabrane paljenja vatre

požar
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
04.08.2017.
u 18:21

Zamjenik zapovjednika karlovačkoga JVP-a Robert Hranilović rekao je kako je sreća što su se požari počeli brzo gasiti pa se nisu širili

Osam požara na otvorenom planulo je u petak na području Karlovačke županije unatoč Odluci o zabrani spaljivanja i loženja vatre na otvorenom tijekom kolovoza na području te županije koju je ovaj četvrtak zbog suše i vrućine proglasio župan Damir Jelić na prijedlog Stožera civilne zaštite, izvijestio je karlovački Centar 112.

Javna vatrogasna postrojba (JVP) Karlovac intervenirala je tri puta, Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Barilović četiri puta, jednom i vatrogasci JVP-a Ogulin, a izgorio je i sjenik pun sijena u Drežnik Gradu u općini Rakovica.

Zamjenik zapovjednika karlovačkoga JVP-a Robert Hranilović rekao je Hini kako je sreća što su se požari počeli brzo gasiti pa se nisu širili. Hranilović je ustvrdio da bi svi trebali ozbiljno shvatiti zabranu jer je, zbog velikih vrućina i sasušenoga bilja, te mogućnosti da nenadano puhne vjetar, vrlo velika opasnost od nastanka i širenja požara.

Učestale su ophodnje policije, Poljoprivredne inspekcije, Šumarske inspekcije, Vatrogasne zajednice, ali i lovačkih i ribolovnih društava, koji su obvezni kontrolirati poštivanje županove odluke. Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Senka Staroveški podsjetila je da je oglušivanje na odluku, bez obzira  je li izbio požara ili nije, prekršaj koji se kažnjava s dvije tisuće kuna, a s tisuću kuna ako se kazna odmah plati, s tim da prekršitelj plaća i trošak eventualne vatrogasne intervencije i štetu vlasniku površina ili objekata.

"Policija je u proteklih nekoliko tjedana pokrenula 21 obvezatni prekršajni nalog, naplatila 16 kazni, po tisuću kuna, jer su plaćene na licu mjesta, te su izrečene tri mjere upozorenja" rekla je Staroveški i pozvala sve građane i izletnike da poštuju odluke o zabrani loženja vatre na otvorenom zbog ekstremno visokih temperatura zraka i upozorenja Državnoga hidrometeorološkog zavoda o velikoj opasnosti od požara u Karlovačkoj županiji.

Komentara 1

GU
Gustirna
18:28 04.08.2017.

Pogledajte pupovceve cetnicke novosti i jasno je tko podmece pozare...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije