Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
m. pupić bakrač

'Kalmeta o Sinovčiću šuti, a kad treba predstavljati Grad pravi se genijalcem'

31.05.2012., Zagreb - Hrvatski sabor je raspravom o Godisnjem izvjescu o radu pravobraniteljice za jednakost spolova nastavio 4. redovitu sjednicu. Bozidar Kalmeta.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
03.12.2014.
u 08:10

Zadarski vijećnik Marko Pupić Bakrač istaknuo je i da nije istina kako je Reno Sinovčić unosio novac u nogometni klub već je izvlačio novac koji je uplaćivao Grad Zadar

- Imamo činjenice iz medija koje su svima dostupne i što se tiče pretvorbe NK Zadra i predstečajne nagodbe medijske kuće Vox. Dugovi su napumpavani i jasno je da tu čista posla nisu bila. Medijska kuća je financijski bila neodrživa. Jasno je da iza svega stoji politika. Molio bih da se gradonačelnik Božidar Kalmeta o svemu odredi. U ovom slučaju šuti, a kada treba predstavljati Grad ili Gaženicu onda se pravi genijalcem - kazao je Marko Pupić Bakrač, zadarski gradski vijećnik Akcije mladih u jutrošnjoj emisiji U mreži prvog radija HRT1 u kojoj se komentiralo jučerašnje uhićenje Rena Sinovčića.

Pupić Bakrač istaknuo je i da nije istina kako je Sinovčić unosio novac u nogometni klub već je izvlačio novac koji je uplaćivao Grad Zadar.

- Imamo transfere koji su odvijali ispod stola. Bilo je tu sukoba interesa. Imamo i ono što se u hrvatskom nogometu događa, a to je namještanje utakmica - napomenuo je Pupić Bakrač. O uhićenju se izjasnio i vijećnik SDP-a i bivši načelnik krim policije u Zadru Antun Novoselović.

- Obaveza je državnih tijela da rade. Ovakvi primjeri meni daju nadu. Optimist sam u pogledu razrješenja kriminalnih djela - kazao je Novoselović te dodao da Renu Sinovčića iz vremena dok je radio u policiji ne pamti pod dobrom.

- U NK Zadru dogodile su se velike nepravilnosti. Činjenica je da je posudio 40 milijuna kuna, a to je astronomska brojka. Nevjerojatno je da bi netko posudio taj novac, a njegove firme ne posluju s dobiti. Činjenica je prava da je on dužan klubu. Sa žiro računa NK Zadar od 2009. do 2013. uplaćeno je na račun Rene Sinovčića 7 milijuna kuna i na njegove tvrtke 10 milijuna kuna. U to doba kad se pogledaju izdašne donacije Grada Zadra, najviše donacija od 22 milijuna kuna išlo je s računa grada Zadra prema nogometnom klubu u vrijeme najveće krize i recesije - istaknuo je Novoselović. U emisiju se javio i Sinovčićev odvjetnik Andrej Korljan. Kazao je da se njegov branjenik nalazi u Zagrebu i da će ga uskoro ispitati USKOK. A što će biti nakon toga, ovisi o USKOK-u, kazao je Korljan.

- Još uvijek ne znam sadržaj inkriminacija koje mu se stavljaju na teret. Vidim da mediji već prenose informacije i poluinformacije. Upravo zbog tog razloga Sinovčić će aktivno odgovarati na sva pitanja i odgovoriti na svaku lipu koja je bila uplaćivana - kazao je njegov odvjetnik. Korljan tvrdi da Sinovčić nije uzeo niti lipe s računa nogometnog kluba.

- Naprotiv, donosio je u klub ogromne količine novca kako bi on mogao funkcionirati - kazao je Korljan.

>>Sinovčić na NK Zadru 'uzeo' 40 milijuna, a 22 na VOX-u

>>‘Zadarski Berlusconi’ počeo je kao ribar

Komentara 8

JW
Jim West
11:21 03.12.2014.

Ima li kraja beskrupuloznoj pljački koju su reformirani komunisti počinili nad jedinom mojom domovinom Hrvatskom?

GU
General_U
10:37 03.12.2014.

reče starac koji vodi akciju mladih.

Avatar emilsalis
emilsalis
13:17 03.12.2014.

Gradonacelnik grada Zadra..tek ce u petak prestati da podriguje, jer je pojeo 25 sarmi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije