Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako do lječničkog pregleda u vrhunskim poliklinikama, bez uputnice i bez čekanja?

Croatia osiguranje
21.10.2023.
u 08:10

Kada se dogode zdravstveni problemi, želimo ih riješiti što kvalitetnije i brže, bez dugih čekanja.

Trendovi govore da je briga o zdravlju ljudima sve važnija i svijest da osnovno zdravstveno osiguranje nije uvijek dovoljno sve je raširenija. Stoga su razne vrste dodatnih i dopunskih zdravstvenih osiguranja sve popularnija jer pokrivaju troškove brojnih pregleda i pretraga u vrhunskim privatnim poliklinikama.

No, razlozi za njihovu sve veću popularnost su brojni, pogotovo kada govorimo o Dodatnom zdravstvenom osiguranju.

Zašto uzeti Dodatno zdravstveno osiguranje?

Ivan Grgić, direktor Službe za osobna osiguranja u Croatia osiguranju ističe kako preko dodatnog zdravstvenog osiguranja građani mogu u pravilu bez čekanja i u kratkom roku dijagnosticirati bolesti i stanja, što je jedan od ključnih faktora uspješnog liječenja, posebno ako se radi o teškim bolestima i stanjima.

"Prema podacima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na dan 18.10.2023., u prosjeku se 123 dana čeka na prvi liječnički pregled ako promatramo sve vrste liječničkih pregleda. To u praksi znači da ako je nekome potreban primjerice prvi pregled kardiologa i danas se naruči na pregled, pregled će obaviti tek na proljeće sljedeće godine. S druge strane, preko dodatnog zdravstvenog osiguranja pregled kod vrhunskog kardiologa može se obaviti najčešće već idući dan od narudžbe", navodi Ivan Grgić.

Prosjek dana čekanja za dijagnostičko-terapijske postupke još je veći i iznosi 178 dana na prvi postupak. Tako primjerice na MR mozga u prosjeku se čeka 318 dana, što znači da ako se osoba danas naruči, postupak će obaviti tek krajem ljeta iduće godine.

"Dodatno zdravstveno osiguranje omogućuje osiguranicima da isti postupak obave bez čekanja i koristeći uređaje magnetske rezonance najnovije generacije u privatnim poliklinikama i specijalnim bolnicama", dodaje Ivan Grgić i ističe kako osim brzog pristupa zdravstvenoj zaštiti, osiguranici dodatnog zdravstvenog osiguranja ostvaruju benefite preventivne zdravstvene zaštite kroz opsežne godišnje sistematske preglede prilagođene dobi i spolu osoba.

Njihova svrha je otkrivanje bolesti u ranoj fazi razvoja, što je ključ uspješnog izlječenja.

"Izuzev već navedenih razloga, klijenti se odlučuju na ugovaranje dodatnog zdravstvenog osiguranja zbog širokog spektra uključenih zdravstvenih usluga i pristupačne cijene osiguranje. Naime, dodatno zdravstveno osiguranje s uključenim godišnjim sistematskim pregledom i širokim spektrom usluga kurativne zdravstvene zaštite može se ugovoriti za već od 21 eura mjesečno što nije velika cijena za naše zdravlje", zaključuje Ivan Grgić.

Što sve pokriva Dodatno zdravstveno osiguranje

Ovisno o paketima koje izaberete, usluge uključuju brzo dostupne preglede na koje se inače čeka mjesecima i koji su vrlo skupi, poput magnetske rezonance i CT-a, ali i brojne specijalističke i subspecijalističke preglede, sistematski pregled, zatim dijagnostičke postupke u koje spadaju razni i brojni pregledi ultrazvukom i mamografija, kao i usluge endoskopije, ambulantne medicinske rehabilitacije, dentalnog pregleda i liječenja, te brojne laboratorijske pretrage i pretrage tumorskih markera i hormona.

Ako u Croatia osiguranju ugovorite Dodatno zdravstveno osiguranje do 31. 10. 2023. dobivate i 10 eura popusta u prvoj godini osiguranja, a ako ste postojeći član Spektra ili aktivirate Spektar za vrijeme trajanja akcije dobivate i poklon.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije