Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMORSKE NESREĆE

Kad su vidjeli da neće spasiti jahtu, udaljili su je od obale gdje je potonula

Zapaljena jahta
Foto: Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.08.2017.
u 15:41

U uvali Kobaš na Pelješcu u noći s utorka na srijedu u požaru je u potpunosti izgorjela 23 metra duga motorna jahta "Lory"

U uvali Kobaš na Pelješcu u noći s utorka na srijedu u požaru je u potpunosti izgorjela 23 metra duga motorna jahta "Lory" koja je plovila pod talijanskom zastavom, a kapetan broda i jedan član posade, obojica državljani Crne Gore, nisu ozlijeđeni.


 

Dubrovačko-neretvanska policija izvijestila je u srijedu da je požar na usidrenoj jahti izbio oko 1,30 sati, a bezuspješno su ga pokušali ugasiti 28-godišnji kapetan broda i 29-godišnji član posade, obojica Crnogorci.

U tijeku je policijski očevid kojim se utvrđuju uzroci i okolnosti izbijanja požara.

Inače, gašenje je trajalo cijelu noć, a jahta je u potpunosti izgorjela te oko 6 sati ujutro i potonula.

Neslužbeno se doznaje da su kapetan broda i član posade, uvidjevši da neće uspjeti ugasiti požar, uz pomoć mještana oteglili brod dalje od obale kako ne bi ugrozio druga plovila, ali i kako bi spriječili eventualno širenje požara na kopno.

Iz dubrovačkog Centra 112 javljaju kako djelatnici Županijskog operativnog centra u slučaju onečišćenja mora trenutno rade na uklanjanju onečišćenja i sprečavanju daljnjeg otjecanja nafte iz rezervoara.  

Foto: Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture

Sudar jet - skija i glisera kod Novalje

Oko 18.15 sati u moru ispred Novalje na poziciji 70 metara ispred zaštitne ograde, na sjevernoj strani plaže Zrće dogodio se sudar jet – ski, hrvatske zastave kojim je upravljao A.B. i putnik E.B. (rođen 1997. godine), obojica državljani Republike Italije s gliserom hrvatske zastave, kojim je upravljao J.K., (rođen 1965. godine), državljanin Republike Njemačke s tri putnika. 

Dvojica talijanskih državljana u sudaru su teško ozlijeđeni te su prevezeni u Opću bolnicu Zadar.

Službenici senjske Kapetanije i novljanske Ispostave u suradnji sa službenicima Pomorske policije Senj obavili su očevid, izuzeli brodsku dokumentaciju od oba plovila te se daljnjim očevidnim i istražnim radnjama utvrđuje uzrok, kao i odgovornost sudionika ove pomorske nesreće.


 

Komentara 5

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
16:59 09.08.2017.

ako vidiš da ga ne možeš ugasiti onda ga potopiš, more sve ugasi

BL
bljak007
16:03 09.08.2017.

A što drugo neg da gleda crnogorac kako gori.

AR
Artukovic
16:40 09.08.2017.

Ma osiguranje placa sve.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije