Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAGNITUDE 3,4

Potres pogodio područje Rijeke: 'Kao da je eksplodirala bomba'

08.08.2017.
u 11:53

Potres se osjetio i u okolnim mjestima

Oko 11.35 sati područje kod Rijeke pogodio je potres. Prema prvim podacima intenzitet je bio jačine 4.1 po Richterovoj ljestvici, no kasnije je to revidirano na 3,4. Potres se dogodio na dubini od 2 kilometara i 18 kilometara od Rijeke.

Svjedoci javljaju kako je potres bio kratak i trajao svega par sekundi.

- Bilo je kao da je eksplodirala bomba - jedan je od komentara.

- Današnji potres osjetio se i na Krku (mi smo trenutno u mjestu Gostinjac - Dobrinj) bila su dva u razmaku od 10-15 minuta, prvi malo jači, drugi malo slabiji - javila nam je čitateljica

- Osjetila su se dva potresa na Krku, u mjestu Sužan koji je na 70 metara nadmorske visine. Prvi je bio kao jaka eksplozija i zatresla se kuća koja je prizemnica. Drugi je bio slabiji, a zvučao je kao grmljavina - javlja nam čitateljica Tena.

 

Talijanske službe tvrde kako je potres bio jači, magnitude 4.4 po Richteru.

 

Jeste li osjetili potres? Javite nam iskustva na e-mail: dojavi@vecernji.net

Zabilježen je i umjeren potres s epicentrom u podmorju Pelješca kraj mjesta Drače, izvijestila je seizmološka služba.

Potres se dogodio u 3 sata i 4 minute, a magnituda potresa iznosila je 3.3 prema Richteru.

U okolnim se mjestima osjetio intenzitetom IV stupnja MCS ljestvica.

Foto: Borna Filić/PIXSELL/Ilustracija

Komentara 44

CR
crocro
10:17 08.08.2017.

Kao prvo pišu da se potres dogodio usred noći a bio je bliže jutru u 03,04 sati. To nema nikakve veze sa samim potresom ali bi autori trebali biti malo realniji u izvješćivanju. A što se tiče samog potresa, statistika kaže da je ovo podružje baš trusno i podložno učestalijim potresima, zbog čega mi je žao stanovnika koji moraju proživljavati stresove. Samo se nadajmoi molimo Boga da se ne dogodi neki znatno jači i katastrofalniji potres s ljudskim žrtvama i velikim materijalnim štetama, zbog čega bi stanovništvo patilo. Čuvaj nas Bože od potresa, vatre, poplava i bolesti. Bože čuvaj Hrvatsku.

KA
kacavenda
12:26 08.08.2017.

Cuj petokrake, oznaka za zlo i katastrofu

Avatar FrancJunior
FrancJunior
12:13 08.08.2017.

Ako je potres izazvao neke stete i u Srbiji, treba hitno pozvati srbijanskog ministra, izvinuti mu se, te srbijancima platiti eventualno nastalu stetu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije