Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USRED NOĆI

Jurila Zagrebom 120 na sat, na sudu se branila: Žurila sam mami, javila je da joj nije dobro

Ilustracija
Igor Kralj/PIXSELL
24.01.2024.
u 16:02

Žao mi je zbog toga, iskreno se kajem i obećavam da to više neću ponoviti - rekla je vozačica.

Dvjesto eura kazne i 20 eura troškova postupka dobila je 30-godišnja vozačica koja je uhvaćena kako vozi 120 kilometara na sat u dijelu Zagreba gdje je ograničenje 70 kilometara na sat. Ona je priznala kako je prekoračila brzinu, a pravdala se kako joj je majka javila da joj nije dobro.

- Tamo gdje je prometnim znakom dopuštena brzina od 70 km/h, Ivona je vozila brzinom od 121 km/h, koja je utvrđena uređajem Gatso, a umanjena za 10 posto sigurnosne razlike iznosi 108 km/h, dakle kretala se brzinom za 38 km/h većom od dopuštene - naglasila je sutkinja, javlja Danica.

VEZANI ČLANCI

Vozačica je automobil vozila u veljači prošle godine oko 2 ujutro Slavonskom avenijom u smjeru istoka. Na sudu je rekla kako je žurila kod mame kojoj nije bilo dobro i koja je za vrijeme koronavirusa imala zdravstvene probleme.

- Žurila do nje i točno je da sam tom prilikom brže vozila. Žao mi je zbog toga, iskreno se kajem i obećavam da to više neću ponoviti - rekla je vozačica. Sutkinja je naglasila kako je kazna ispod zakonskog minimuma jer Ivona dosad nije kažnjavana, priznala je prekršaj te se uzorno vladala tijekom postupka. Policija je tražila i zabranu upravljanja, ali sutkinja je to odbila.

VIDEO Preminuo Bruno Zorica Zulu, ratni zapovjednik Bojne Frankopan

Ključne riječi

Komentara 2

LO
Lostura
16:57 24.01.2024.

I onda je Ivona skoro punu godinu dana vozila s vozackom u torbici. I na kraju platila 220 eura kaznu. Signal je poslan nesavjesnim vozacima: Vozi koliko i kako hoces, izmisli dobru pricu i budi uvjerljiv u sudnici. I nikom nista!

Avatar Moodleen
Moodleen
16:48 24.01.2024.

U veljači prošle godine vozila i vec ju osudili. Brzo to naše sudstvo. Pod hitno im podignuti plaće za 300 posto. Nekad davno, još dok nije bilo ni digitrona ni kompjutera presude su se donosile najkasnije 15. dan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije