Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na zajedničkoj listi

Jozo Radoš i Marin Vučić HNS-ovi kandidati za Europski parlament

Jozo Radoš
Patrik Macek/PIXSELL
22.02.2014.
u 18:50

HNS se nalazi pred prvima u nizu izbora, istaknula je predsjednica HNS-a Vesna Pusić, poručivši kako na aktualnoj vladajućoj koaliciji leži odgovornost prema zemlji da realizira zacrtane ciljeve.

Središnji odbor HNS-a na današnjoj sjednici prihvatio je prijedlog Predsjedništva HNS-a da HNS-ovi kandidati na zajedničkoj koalicijskoj listi SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a za izbore za Europski parlament budu Jozo Radoš i Marin Vučić. Predsjednica HNS-a, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić poručila je kako će HNS biti iznimno aktivan u kampanji za europske izbore, a HNS-ovi kandidati predstavili su se članovima Središnjeg odbora.

Predsjednik HNS-ovog Kluba zastupnika u Saboru Jozo Radoš poručio je da kao bivši promatrač u Europskom parlamentu ima dobar uvid u ono što se tamo događa. „Hrvatska politika za mene je još uvijek izazov, a europska sa svojom važnošću osobiti izazov“, rekao je Jozo Radoš.

Drugi HNS-ov kandidat Marin Vučić dolazi iz Varaždinske županije i ravnatelj je Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar. U svom obraćanju poručio je kako će se držati tema koje su mu bliske – obrazovanje, socijalna politika, problemi osoba s poteškoćama, ali i regionalni razvoj.

HNS se nalazi pred prvima u nizu izbora, istaknula je predsjednica HNS-a, poručivši kako na aktualnoj vladajućoj koaliciji leži odgovornost prema zemlji da realizira zacrtane ciljeve. Izvijestila je o nedavnom sastanku koalicijskih partnera na kojem su, osim dogovora o zajedničkom izlasku na europske izbore, partneri prošli i listu zajedničkih projekata na kojima bi se do kraja mandata trebali vidjeti ozbiljni pomaci i rezultati.

Sa sjednice Središnjeg odbora HNS-a upućen je i apel gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića županima, gradonačelnicima i načelnicima za pomoć poplavljenim područjima Petrinje. Predsjednik Središnjeg odbora i župan Varaždinske županije Predrag Štromar najavio je kako će njegova županija izdvojiti 5000 kuna, a na isto je pozvao i ostale koji su u mogućnosti.
„Prva ću uplatiti na ovaj račun, preporučam svima koji mogu neka pomognu“, rekla je predsjednica HNS-a najavljujući i mogućnost kandidiranja šteta od poplava, baš poput nedavnih u Gorskom kotaru, za sredstva iz Fonda solidarnosti EU.

>> 'Pokrenuli smo inicijativu za zajedničku listu vrijednosno srodnih stranaka'

Komentara 14

HR
Hrvat1949
09:48 23.02.2014.

odmah da kazem Jozo Rados lazov i manipulator kao i svi iz h n s -a i nesposoban da obnasa bilo koju duznost sto je i dokazao!

Avatar pretplatniik
pretplatniik
19:04 22.02.2014.

Ide Radoš probat po drugi put do 8 tisuča eura. plače.

CR
crocro
09:25 23.02.2014.

Po kojim kriterijima oni određuju ljude na popis tj. listu za Europski parlament. Sve uhljebljenici do jednoga, čisti političari po definiciji, koji žive samo da bi se okretali na kružnom političkom tronu. Sada si u jednoj stranci, sutra si u drugoj stranci, sada si na jednom položaju, sutra na drugom položaju a onda se kandidiraš za treći položaj i uvijek si dobar za sve pozicije ovoga svijeta. Samo se prilagođavaš i letiš uz pomoć vjetrova kao skijaši letači blago kormaneći prstima svojih ukočenih ruku. Što ovi HNS-ovci se kolektivno ne učlane u SDP jer zdušno podržavaju sve ono što SDP- radi nimalo se ne protiveći. Ali zato dobro znaju što ih slijedi. Pada SDP, pada HNS, padaju svi kao zrele kruške. Poslije teško da će si naći nekoga kome bi se mogli prikloniti, a sami ništa neće predstavljati, samo broj glasova u promilima, daleko ispod izbornog praga. Sami su si skuhali kašu pa je moraju i lizati. Mogu se razbacivati, bahatiti i širiti Bruxelleskim hodnicima poput gđe Pusić koja vlada Hrvatskom i koja je glavna u Bruxellesu premda nema glasova za prelazak izbornog praga, ali sve će to trajati još nešto više od godine i pol dana ako se prijevremeni izbori ne dogode prije. Prema tome ova njihova lista za EU parlament me zanima toliko koliko i preklanjski snijeg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije