Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar o Karamarku

Jovanović oštro po 'crnom Marku'. U HDZ-u zgranuti

'15.07.2013., Zagreb - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Zeljko Jovanovic odrzao je konferenciju za novinare i predstavio programe i casopise u podrucju popularizacije znanosti koje Ministarstvo
'Anto Magzan/PIXSELL'
27.07.2013.
u 18:19

Crni Marko i njegova desna ruka, poznati kompilator koji je krivotvorio čak i diplomski rad, Milijan Brkić, prava su slika i prilika HDZ-a. Samo neka se raduju osvajanju vlasti..., smatra ministar Željko Jovanović

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović oštrom se retorikom, u intervjuu Novom listu, obrušio na HDZ, predsjednika te stranke Tomislava Karamarka i ustavne suce. Odgovarajući na pitanje o više odluka i pravilnika njegova Ministarstva koje su “pale” na Ustavnom sudu, kazao je da iza inicijative “U ime obitelji”, koja je prikupila potpise za raspisivanje referenduma o ustavnom definiranju braka kao zajednice žene i muškarca, stoje “crni Marko, crne mantije i crne toge”.

U HDZ-u Jovanovićevu “jezikovu juhu” nisu željeli komentirati. – Kao i do sada, ministar Jovanović svojom retorikom, načinom i stilom javnog komuniciranja govori isključivo o sebi, a ne o onima koje komentira – kazala je glasnogovornica Silvana Oruč Ivoš. Od drugih u HDZ-u doznajemo da su u stranci zgranuti Jovanovićevim nastupom. Jasna i prihvatljiva im je kritika jer je to politički normalno, no ne mogu razumjeti način niti premijera Zorana Milanovića koji takvo ponašanje tolerira.

U SDP-u pak nisu bili voljni komentirati Jovanovićev istup. Koji, između ostalog, drži da Karamarko može samo sanjati da bude premijer jer narod nije kratkog pamćenja, a upravo je Karamarko “...kao dugogodišnji vođa POA-e, SOA-e, te MUP-a u HDZ-ovoj Vladi bio zadužen da tajnim praćenjem prikuplja preko operativaca materijale kamo odlazi novac iz zemlje prilikom pljački Ive Sanadera,...” te da “crni Marko i njegova desna ruka, poznati kompilator koji je čak krivotvorio i diplomski rad, Milijan Brkić, prava su slika i prilika takvog HDZ-a. Samo neka se raduju osvajanju vlasti. To im se neće dogoditi. Mogu mirno nastaviti jesti burek u središnjici HDZ-a, kao što izjavljuju”. Govoreći o sukobu s Ustavnim sudom, kazao je da se “šeksizacija” sudstva duboko ukorijenila te da će trebati godine da Šeksovo kadroviranje zamijene kriteriji izvrsnosti.

>> Jovanović bi do idućeg tjedna trebao odobriti novi pravopis

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije