Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan vukovara

Josipović: Važno je ulaganje u zajednički život i pomirbu

Vukovar dan grada (1)
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/5
03.05.2013.
u 16:03

Tijekom svečane sjednice ministar branitelja u Vladi RH Predrag Matić uručio je Sabi odluku Vlade RH o ustrojavanju Memorijalnog centra koji će sve objekte i sadržaje vezane za Domovinski rat objediniti u jednu ustanovu.

Polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju, podizanjem stjegova na ušću Vuke u Dunav, procesijom gradskim ulicama, a potom i svečanom sjednicom Gradskog vijeća danas je obilježen Dan grada Vukovara. – Vrijeme brzo prolazi. Postigli smo izuzetno mnogo u ove četiri godine. Netko to može priznati, a netko ne. U svakom slučaju hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u tome. Činjenica je i da je Vukovar danas možda i jedini grad na svijetu u kojem svi studenti, koji podnesu zahtjev za stipendiranje, dobiju stipendije, istaknuo je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo dodajući da je napravljeno i mnogo drugih pomaka i uspjeha za dobrobit građana. Tijekom svečane sjednice, ministar branitelja u Vladi RH Predrag Matić uručio je Sabi odluku Vlade RH o ustrojavanju Memorijalnog centra koji će sve objekte i sadržaje vezane za Domovinski rat objediniti u jednu ustanovu.

– Ovo ne bi bilo moguće bez premijera Zorana Milanovića, ministra Željka Jovanovića i ministra Slavka Linića koji će sve to platiti. U tri godine u ustanovu Memorijalni centar bit će uloženo 120 milijuna kuna, najavio je Matić.

Zadovoljan je osnivanjem Memorijalnog centra i predsjednik RH Ivo Josipović koji je istaknuo da je riječ o odličnoj odluci.

– Objedinit će se postojeći resursi i dobiti nova vrijednost. Povijest svakako trebamo poštovati i nikako ne treba zaboraviti, ali mora se oprostiti, rekao je Josipović dodajući da je Vukovar danas grad u koji se ulaže i pokušava ga se podignuti. Podsjetio je da je u tri godine grad dobio sasvim drukčiji izgled i da Vukovar iz dana u dan napreduje i raste.

– Mnogo se ulaže, a najavljuju se i nova ulaganja. Ipak, posebno je važno ulaganje u zajednički život i pomirbu. Ako Vukovar u tome uspije, uspjet će i Hrvatska, rekao je Josipović poručujući Vukovarcima da ne dopuste da im djeca u budućnosti idu u odvojene vrtiće i škole. Tijekom svečane sjednice Gradskog vijeća zaslužnim pojedincima i ustanovama uručene su i prigodne nagrade za postignute doprinose u razvoju grada. Plakete Grada Vukovara uručene su Institutu Ivo Pilar, Teodoru Jukiću i postumno Predragu Kovačeviću. Medalje Grada Vukovara uručene su Branku Medenu, Branku Uvodiću, HNK Radničkom, Karate klubu Vukovar, Trgovačkom društvu Planum, Radosavu Popoviću, Silvestru Doroghaziju, SKD-u Prosvjeta i Slobodanu Periću. Nagrade za životno djelo uručene su Eduardu Buliću i poznatom liječniku Velimiru Velji Mihailoviću (89) koji je održao i pozdravni govor uime svih nagrađenih.

>> Ivo Josipović u Sotinu: Svi se odgovori kriju u Srbiji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije