Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi sukob?

Josipović: J. Kosor predvodi kukulele opciju, samo kukaju

josipović (1)
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL
1/3
04.09.2011.
u 11:20

Premijerka Kosor je predsjednika Josipovića optužila da pomaže u ostvarenju 'crvene Hrvatske'

Definitivno možemo reći da je ovo godina u kojoj smo izašli iz krize – poručila je danas u Osijeku premijerka Jadranka Kosor.

Rast BDP-a u drugom tromjesečju iznosio je, navela je, 0,8 posto.

- U trećem tromjesečju bit će sasvim sigurno veći. Krivo tumače neki, pa i na političkoj sceni, da trebaju proći tri uzastopna tromjesečja s pozitivnim rastom kako bismo mogli reći da smo izašli iz krize. Ne, to se odnosi na ulazak u krizu, dakle dva tromjesečja za redom pada BDP-a znači da je neka država ušla u krizu – pojasnila je Kosor.

Kao predsjednica Vlade, kazala je, ne želi da se ponove protekle dvije godine.

- Borili smo se s recesijom, gospodarskom krizom, ali bile su to i godine u kojima smo uspjeli stabilizirati financije. Najvažnije je da nikada ni u jednom trenutku nisu kasnile mirovine, plaće učiteljima, liječnicima, svima onima kojima je država poslodavac. Redovito su išle isplate svih socijalnih davanja – navela je.

Na otvorenju radova na izgradnji južnog traka južne osječke obilaznice premijerka je istaknula kako je do sada realizirano oko tri milijarde eura velikih projekata koje su predstavili javnosti. Podsjetila je da je predstavljeno ukupno 30 projekata vrijednih 40 milijardi eura.

Činjenicu da je na festivalu u Požegi izaslanik predsjednika Josipovića Igor Dragovan bio predstavljen kao glavni tajnik SDP-a i predsjednik izbornog stožera Kukuriku koalicije premijerka vidi kao dokaz da se Josipović stavio na čelo te koalicije.

- Iz toga mogu samo zaključiti da se ostvaruje puzajući projekt "crvene Hrvatske", što je loše za demokraciju u Hrvatskoj - izjavila je J. Kosor u Sredancima, gdje je označila početak radova na izgradnji dionice autoceste A5 od Sredanaca do granice s BiH.

Predsjednik Ivo Josipović odgovorio je premijerki u intervjuu Media servisu.

- Mislim da je strah od crvenjenja opravdan. Hrvatska se već odavno crveni od nevolje, jada, siromaštva - rekao je Josipović i dodao kako se čudi što premijerka nema pametnijeg posla od brojanja njegovih izaslanika.

- Ako je ovo kukuriku koalicija, onda je ono što premijerka prezentira pomalo kukulele opcija, jer samo kukaju a ne rješavaju važne probleme građana - prenosi Dnevnik.hr izjavu predsjednika Josipovića.

'Ako je ovo kukuriku koalicija, onda je ono što premijerka prezentira kukulele opcija, jer samo kukaju, a ne rješavaju važne probleme građana', prokomentirao je današnje premijerkine izjave predsjednik Ivo Josipović.

Komentara 1963

DE
Dejan1000
13:37 04.09.2011.

Janeze Srbine idi sa ovog sajta.

Avatar žič
žič
11:35 04.09.2011.

pa kaj je ovoj ženski.......da nije bila u posjetu svom bivšem kolegi šamanu,a zna se kaj taj ima na,,jelovniku,,

MG
mmiro1000@gmail.com
17:17 04.09.2011.

Gospodja Kosor svi Hrvatski Politicari ili su jos uvjek Komunjare i Udbasi ili rade po njihovim nacelima jer su popili Zlocinacku pilulu ili su obukli drugi Mantil a ispod njega SMRDLJIVI DRECK pocnite odSeks,Bebic,Mesic,josipovic,Manolic,Boljkovac ,Perkovic,Mustac,Arlovic,Bajic, jos 135 000 veliki Zlocinacaa i 2,8 MIlliuna mali, a to je sadasnja Hrvatska Kriminal Kriminal

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije