Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u društvu supruge

Josipović će nazočiti kanonizaciji Ivana XXIII. i Ivana Pavla II. u Vatikanu

Ivo Josipović
Foto: Borna Filić/PIXSELL
24.04.2014.
u 17:03

Bit će to prva dvostruka kanonizacija u povijesti Katoličke crkve te se očekuje dolazak izaslanstava iz šezdesetak zemalja, od toga dvadesetak šefova država

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sa suprugom nazočit će svečanosti kanonizacije blaženih Ivana XXIII. i Ivana Pavla II. na Trgu svetog Petra u Vatikanu u nedjelju, 27. travnja ove godine.

Bit će to prva dvostruka kanonizacija u povijesti Katoličke crkve te se očekuje dolazak izaslanstava iz šezdesetak zemalja, od toga dvadesetak šefova država, oko dvadeset premijera i velik broj ministara, priopćeno je iz Ureda predsjednika. Također se očekuje dolazak velikog broja hodočasnika i vjernika iz cijeloga svijeta, nazočnost gotovo svih kardinala i nekoliko tisuća biskupa.

Riječ je o jednoj od najvećih svečanosti u novijoj povijesti Katoličke crkve te se uz papu Franju očekuje i nazočnost umirovljenog Benedikta XVI.

>>Josipović odgovorio Milanoviću: Svi moraju govoriti istinu i služiti ljudima

Komentara 19

DA
Dagobert
17:18 24.04.2014.

Bog sacuva. Ovaj ce se jos i prikrstiti. Mozda ce se i vincat u Crkvi. To donosi po pravilu puno glasova. U Francuskoj predsjednici pred izborima prave dicu i minjaju zene sjor Yusipovicu.

XA
xaron
18:00 24.04.2014.

Sve za drugi mandat.

DD
ddh
18:01 24.04.2014.

Ovo je ne samo luckasto, nego bi moralo i za sve normalne ljude biti bezobrazno i dvolicno. Taj predsjednik komunista, ateista i Srba u Hrvatskoj odlazi u Vatikan na kanonizaciju, odlazi k onima koji vjeruju i postuju Boga, a izjavljuje, da on ne zna i da njemu nitko nije dokazao da Bog postoji. A pitanje je i koga ta figura u Vatikanu zeli predstavljati. Hrvate i hrvatske katolike sigurno ne. Ne moze on te katolike prijepodne nazivati ustasama i ustaskim gujama, a popodne ih predstavljati kod Svetog oca. To sto on radi je ponizenje za svakog katolika u Hrvatskoj. Ali je nevjerojatna drskost s kojom se taj svugdje uvlaci kao kosulja u neku stvar. Mene Josipovic ne moze niti smije predstavljati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije