Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Još dva biskupa podnijela ostavke zbog prikrivanja seksualnih skandala

pedo
web
VL
Autor
Hrvoje Dečak
25.12.2009.
u 20:21

Biskup Limerick Donal Murray podnio je ostavku sredinom ovog mjeseca nakon što je u izvještaju "neoprostivim" ocijenjen njegov neuspjeh da se djelotvorno bavi svećenikom za kojeg se sumnja da je pedofil

Još dva rimokatolička biskupa u Irskoj podnijela su ostavke nakon objavljivanja izvještaja o tome da su svećenici u toj zemlji seksualno zlostavljali djecu.
Time se broj biskupa koji su sišli s položaja popeo na četiri, od pet biskupa kritiziranih u izvještaju, javio je BBC u petak.

Biskupi Eamonn Walsh i Raymond Field izrazli su nadu da će njihove ostavke pomoći u oporavku žrtava zlostavljanja.

U izvještaju objavljenom prošlog mjeseca navodi se da su crkveni velikodostojnici više od tri desetljeća prikrivali veliki broj slučajeva zlostavljanja djece od strane svećenika.

Biskup Limerick Donal Murray podnio je ostavku sredinom ovog mjeseca nakon što je u izvještaju "neoprostivim" ocijenjen njegov neuspjeh da se djelotvorno bavi svećenikom za kojeg se sumnja da je pedofil.

U srijedu je priopćeno da je James Moriarty, biskup Kildare, ponudio svoju ostavku papi Benediktu. Očekuje se da ona bude službeno prihvaćena sredinom siječnja.
Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
16:43 26.12.2009.

sudo.m Bilo bi dobro da u svom shvaćanju razlikuješ Katoličku crkvu-zajednicu vjernika od Katoličke crkve-hijerarhije.Ovdje je riječ o bolesnim pojedincima unutar hijerarhije Katoličke crkve koje treba osuditi po zakonu za nedjela. Generaliziranje u makar čemu ne prati dobronamjernost.

SM
sudo.m
16:50 26.12.2009.

Venlo,kritiku prihvatam i izvinjavam se! Pozdrav!

MA
malitrn
23:11 25.12.2009.

Pa vjernici hrle u crkve Bogu i Isusu a ne svečenicima koji u tim crkvama služe ! Nisi to znao ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije