Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jiang Yu uplatila 1,1 milijun kuna za parcelu u Kumrovcu

Kineska poduzetnica Yu namjerava u Kumrovec uložiti 20 milijuna eura
10. prosinca 2019. u 19:05 14 komentara 914 prikaza
Jiang Yu
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Tvrtka Zhongya nekretnine, čija je suvlasnica kineska poduzetnica Jiang Yu, uplatila je 1,141.000 kuna za zemljište pored zgrade bivše političke škole u Kumrovcu, odnosno hotela Zagorje, kazali su nam jučer u toj tvrtki.

Jiang Yu SITUACIJA U HONG KONGU Jiang Yu novi rok da isplati Kumrovec 31. prosinca

Radi se o 26.929 četvornih metara građevinskog zemljišta, za koje su Zhongya nekretnine potkraj listopada poslale potpisani ugovor Ministarstvu državne imovine. Plaćanje kupoprodajne cijene za to zemljište bilo je jedan od argumenata Zhongya nekretnina da će ispuniti svoje obveze i za zgradu bivše političke škole u Kumrovcu za koju su dva puta tražili odgodu plaćanja. Novi rok plaćanja za tu zgradu je 31. prosinca ove godine, a iz tvrtke gospođe Yu poručuju da će kupoprodajnu cijenu za kumrovečku zgradu platiti u tom propisanom dodatnom roku. Vlada je u lipnju odlučila kumrovečki Hotel Zagorje odnosno bivšu političku školu, prodati tvrtki Zhongya nekretnine, koja je bila jedini ponuđač na natječaju na kojem je ponudila 14,09 milijuna kuna.

Ugovorom o kupoprodaji navedeno je da je rok plaćanja 30 dana od dana stupanja na snagu ugovora, a u rujnu gospođa Yu zatražila produljenje tog roka za 60 dana uz obrazloženje da je zbog nepovoljne političke situacije između Posebne upravne regije Hong Kong i Republike Kine otežan transfer novca iz Hong Konga. No i prije isteka tog roka, Zhongya nekretnine zatražile su novi rok, uz isto objašnjenje, a što im je Vlada i odobrila.

Jiang Yu ne povlači se Yu: Platit ću 14 milijuna kuna i osobno ću čistiti zgradu bivše Političke škole u Kumrovcu

Pri tome su naveli i da imaju osiguranih 14 milijuna kuna za zgradu bivše političke škole i da će svoju obvezu uplate tog novca ispuniti čim novac bude prenesen iz Kine. Kineski investitori u Kumrovcu planiraju izgraditi hotelski kompleks s kongresnim sadržajima i uložiti više od 20 milijuna eura, a to je dio projekata razvoja destinacijskog zdravstvenog turizma u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Hrvatska - Španjolska
SLAVE NASLOV
Pogledajte što španjolski mediji pišu nakon pobjede, dotaknuli se i hrvatskog ponosa
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
 • Avatar rubinet
  rubinet:

  1,1 milijun kuna za površinu 26 tisuća četvornih metara? to je oko 42 kune po kv.metru. Malo..malo malo!

 • ObrenM:

  Uloziti ce 20 miljuna eura,a mjesecima nateze 150 tisuca eura za kauciju.

 • Avatar obrezani,hassan
  obrezani,hassan:

  mi simpatizeri ss divizije handzar smo na infuziji