Naslovnica Vijesti Crna kronika

Jelušić: Na sjednicama se nije raspravljalo o dnevnom redu

Nastavak postupka protiv Milana Bandića zbog nezakonitog zapošljavanja, korištenja službenih vozila u privatne svrhe te zamjene gradskih zemljišta
11. veljače 2019. u 15:07 1 komentara 220 prikaza
Ivo Jelušić
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Ivo Jelušić, član predsjedništva SDP-a na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočio je u nastavku suđenja za aferu Agram. Riječ je o postupku u kojem je optužen Milan Bandić, zagrebački gradonačelnika te desetak njegovih suradnika. Sudi im se zbog nezakonitog zapošljavanja, korištenja službenih vozila u privatne svrhe te zamjene gradskih zemljišta prema optužnici Grad Zagreb oštećen je za oko 25 milijuna kuna. Jelušić je iskazivao o zamjeni zemljišta na Pešćenici jer je od 2005. do 2010. kada je sklopljen predugovor o zamjeni zemljišta, bio dogradonačelnik i član zagrebačkog Poglavarstva.

Milan Bandić Bandić komentirao odluku o kazni: 'Samo neka Povjerenstvo radi svoj posao, a ja ću svoj'

'Na sjednicama se gotovo nije raspravljalo o točkama dnevnog reda kada bi predlagatelj iznio i obrazložio prijedlog. Bilo bi - otvaram raspravu, zatvaram raspravu. U pravilu rasprave nije bilo. I u pravilu su se sve odluke donosile jednoglasno. Ne mogu se sjetiti da je i jednom netko raspravljao o bilo čemu' - pojasnio je Jelušić kako su se izglasavale odluke.
Inače, većina optuženika, predvođena Bandićem ne pojavljuje se u sudnici, jer ako znaju za održavanje rasprave nisu obavezni nazočiti suđenju. To je zakonska mogućnost koju optuženici obilato koriste, a Bandić ju je koristio i tijekom suđenja za aferu Štandovi u kojoj je nepravomoćno oslobođen optužbi.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • zvonimir13:

    Dok je Bandić odgovarao partiji Jelušiću nisu smetala sumnjiva posla ! Mrzim drukere !