Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAK' SE DA

Je li ovo najjeftinija 'litra i voda' u Hrvatskoj

Foto: Vecernji.hr
19.08.2017.
u 16:13

Maknete li se s obale, pronaći ćete i lokale u kojima si društvo može priuštiti rundu pića

Čuli ste već, a možda i na vlastitom novčaniku osjetili, da u turističkim zonama butelje vina koštaju pola plaće, za komadić pizze traže 80 kuna, a pisalo se i o lokalima u kojima uz šalicu kave ne nude vodu, ali su vam konobari spremni progledati kroz prste ako si je sami odete natočiti iz pipe na veceu.

I dok se neki vlasnici lokala pokušavaju obogatiti do Božića, postoje i drugi primjeri, gdje je i gost s prosječnom plaćom dobrodošao.

Evo, čitatelj na proputovanju kroz Viroviticu poslao nam je račun iz restorana u kojem litra bijelog vina, litra minarelne vode, kava i ledeni čaj zajedno stoje pristojne 42 kune. Litra i voda sami tek 28 kuna. 

Je li to najjeftinija "litra i voda" u Hrvatskoj? Javite se i podlijelite svoja iskustva. To možete učiniti putem maila javi@vecernji.net, ostavljanjem poruke na našoj Facebook stranici ili dolje u komentarima.  Pomognite žednima s propuhom u džepu da i oni napoje svoju dušu.

Komentara 48

BE
beitsche
16:55 19.08.2017.

Rijeci pohvale vlasniku.

KO
komentant
17:35 19.08.2017.

Savjetujem autoru da ponovo proćita zadnju rečenicu i ponaša se prema vlastitoj uputi. Recimo ti si mogao pomoći da si prenio cijelovit račun sa zaglavljem da svi pa i oni koje sugeriraš, znaju gdje ie to. E moj VL. Stvarno si smeće.

ZS
zspanco
17:13 19.08.2017.

Pošto piše "Vino Grlica" vjerojatno se radi o domaćem vinu u rinfuzi kojega u restoran dobavlja privatni vinar prezimena Grlica. Ako je tako onda se radi o virovitičkom ili vukosavljevačkom vinogorju gdje se rade kvalitetna vina. No, nije isključeno da je to vino i malo "kršteno" u što ja osobno ne vjerujem. Za povjerovati je da je vino nepatvoreno, jer ima u okolici još lokala gdje se može popiti kvalitetno domaće vino po pristupačnim cijenama. Jako kvalitetno vino u rinfuzi tamo možete kupiti po 12 kina/litra. Ako ste ugostitelj i kupujete za cijelu godinu, onda možete dobiti to isto vino i za 8 kuna po litri. E, sada vi vidite da li je to vino u restoranu jeftino jer je zarad bruto po litri 10 kuna. Mineralnu neću komentirati, to je priča za sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije