Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestali

Javila ocu da ide raditi na brod i potom nestala bez traga

Jasmina Dominić
Ivica Beti/VLM
18.01.2011.
u 12:26

Još nije poznata sudbina troje Međimuraca, koji su nestali od 2000. do 2010. godine

Na MUP-ovu popisu 77 nestalih osoba za kojima se traga nalazi se i dvoje Međimuraca. Jasmina Dominić iz Palovca nestala je u kolovozu 2000. godine u Zagrebu, gdje je studirala i radila preko studentskog servisa. Tada je imala 23 godine.

– Zadnji sam je put čuo kad je rekla da ide na brod, na kojem je radila preko student-servisa. Rekla je da ide i u Pariz. Od tada nemamo nikakvih informacija o njoj. Prije Nove godine bila je kod nas policajka i pitala je nam se Jasmina možda javila. Na žalost, nije – kaže otac Martin Dominić.

Na MUP-ovu je popisu i Krunoslav Kontrec, nestao 24. srpnja prošle godine u Turčišću. Otišao je na pecanje na most preko potoka Trnave i nikad se nije vratio kući.

– Nikakvih novih informacija nemam – kaže očajna majka Manda. Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Krešimira Marodija (37) iz Domašinca, kojeg se sumnjiči da je te večeri ubio Kontreca automatskom puškom, no tijelo nije pronađeno.

Iako ga nema na MUP-ovu popisu nestalih, još se ne zna sudbina Marija Jalušića, koji je kao 30-godišnjak otišao sa svoje farme pilića u Ivanovcu u travnju 2004. godine. Od tada mu se gubi svaki trag. Policija je zamolila građane za pomoć, no bez rezultata. Jalušić, invalid bez jedne noge, bavio se peradarstvom. Nekoliko dana prije nestanka na cesti između Čakovca i Preloga zaustavili su ga policajci s kojima se sukobio. Bio je suvozač u automobilu koji je vozio njegov prijatelj. U sukobu i naguravanju koje je uslijedilo Jalušić je ozlijeđen pa je završio u bolnici s natučenim desnim ramenom, lijevom nadlakticom, glavom, licem i bubregom. U policiji su kazali da ih je sprečavao u obavljanju službenih dužnosti, a jednog je policajca udario nogom u lice.

U potragu za Jalušićem uključio se i Interpol, no bez rezultata. U listopadu 2005. godine na farmi njegove supruge buknuo je požar koji je prouzročio milijun kuna štete. Izgorio je peradarnik, srećom prazan. No, gaseći požar vatrogasci su pronašli 416,4 grama marihuane i 511 stabljika indijske konoplje. Vlasnica je privedena zajedno s 25-godišnjim prijateljem. Branila se da nije znala za prijateljeve “aktivnosti”. I danas se bavi peradarstvom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije