Naslovnica Vijesti Hrvatska

Janša demantirao Cerara: 'Nećemo tužiti Hrvatsku'

Cerar je kazao da je na sjednici bilo i zamisli da se odluka o tužbi prepusti idućoj vladi, ali da su se na kraju svi složili da to učini sadašnja vlada na odlasku jer se po njegovim riječima pozicija Slovenije o sporu nije promijenila
09. srpnja 2018. u 20:46 16 komentara 3033 prikaza
Janez Janša
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Predsjednik Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša zanijekao je u ponedjeljak tvrdnju odlazećeg premijera Mire Cerara da se sve stranke u novom parlamentu slažu da odluku o tužbi protiv Hrvatske zbog arbitraže podnese sadašnja tehnička vlada, koja obavlja tekuće poslove do izbora nove.

Andrej Plenković RAZGOVARAO S CERAROM Premijer o potezu Slovenije: 'U nekim drugim okolnostima to bi bio veliki uspjeh'

Janša je Cerara demantirao na svom Twitter profilu, navodeći da su 4 od 9 stranaka koliko ih ima u novom parlamentu bile za to da se pitanje tužbe prepusti novoj vladi koja će imati veći legitimitet za takav potez.

Cerar je izjavio nakon zatvorenog sastanka parlamentarnog odbora za vanjsku politiku da će njegova tehnička vlada još ovog tjedna donijeti odluku o slanju tužbe protiv Hrvatske zbog neizvršavanja arbitražne presude o granici na sud Europske unije u Luksemburgu, iako je bilo ideja i da to učini vlada koja se tek treba formirati.

Miro Cerar PRED SUDOM EU Cerar: Tužbu protiv Hrvatske podnijet ćemo kroz tjedan-dva

"Odluku o podizanju tužbe donijet ćemo još ovog tjedna, vjerojatno u petak na redovnoj sjednici vlade", kazao je Cerar nakon sastanka odbora za vanjsku politiku, prvog od konstituiranja novog parlamenta prije dva tjedna, koji je trajao više od 4 sata i na kojemu je dao najnovije informacije o stanju predmeta oko arbitraže.

Cerar je kazao da je na sjednici bilo i zamisli da se odluka o tužbi prepusti idućoj vladi, ali da su se na kraju svi složili da to učini sadašnja vlada na odlasku jer se po njegovim riječima pozicija Slovenije o sporu nije promijenila.

Andrej Plenković u Varaždinu

Janez Janša
1 / 11
Andrej Plenković u Varaždinu
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • mislav22:

  Ja ha, janezi se usra.. Znaju da nisu nikako upravu. Ne daj svoje, nemoj tuđe prokleto je. Živjela Hrvatska

 • Avatar Peterančan
  Peterančan:

  U Sloveniji živi oko 1.500.000 stanovnika – toliko, usporedbe radi, stane na zagrebački hipodrom, što je dokazao još Papa Ivan Pavao II. Škrtih i sebičnih je 96 %, uobraženih i umišljenih 94 %, debilnih 6 %, ženskih 51 % i ... prikaži još! 0,002 % nevinih. Kaže se da u sloveniji navodno žive ljudi, samo da nikad nitko nije vidio – čovjeka. Većina stanovništva su po nacionalnosti Alpski Srbi, endemska rasa izrasla na vječitoj težnji da po svoj stav idu na granice Osmanlijskog carstva. Manji dio stanovništva su preci predaka Turaka – plemena Mujo, Haso i Fata. Za Slovence kojima je otac (oča) Mujo, a mama Mojca kaže se da su pametni na tatu i pošteni na majku.

 • Avatar prahrvat
  prahrvat:

  Treba sjesti i započeti razgovore. Arbitraža je stvarno zatrovana onim snimljenim razgovorom kojo smo svi čuli na tv-u.